Реклама / Ads
0| 2868 |27.06.2023 НОВИНИ

Политологът Петър Чолаков: Нито Борисов, нито Петков имат интерес да развалят ротацията

.
Петър Чолаков
„И едните, и другите, нямат интерес да развалят ротацията. Макар че и това не е сигурно, защото Бойко Борисов поставя под съмнение извършването на самата ротация. Според мен това е заплаха – той каза, че не държи на това непременно да стои във властта на всяка цена.“ Това каза политологът Петър Чолаков.
 

„Плаващото мнозинства е нещо естествено предвид състава на парламента“, смята Чолаков.


Той подчерта, че предстоят да се вземат важни решения за назначения в редица институции като БНБ и Сметната палата и добави, че залогът е „огромен“.


„През годините Бойко Борисов е демонстрирал, че е твърде гъвкав“, коментира още политологът по Евронюз.


„По отношение на Бойко Борисов основният му проблем беше Иван Гешев– този проблем беше решен“, отбеляза Чолаков.


Ако се види политическото поведение на Борисов и реакцията му на журналистически въпроси – той скочи като ужилен, когато стана въпрос за имунитета му миналата седмица. Развика се на журналистите. Борисов очевидно е притеснен, когато става въпрос за ДНК експертизи.


„Местните избори ще бъдат през октомври и най-късият хоризонт е да има предсрочни парламентарни избори заедно с тях, но ситуацията е толкова драматична“, посочи Чолаков.


„Следя по социалните мрежи, че избирателите на ПП-ДБ става все по-нетърпеливи. Вероятно заради това и лидерите им изостриха тона спрямо Борисов миналата седмица. Ако има такива неща, които притесняват избирателите, за ПП-ДБ възниква въпросът дали да продължават да стоят в управлението, където ГЕРБ постепенно ще ги храносмила или другият вариант е да се ходи на избори“, смята политологът.


Все пак е добре да има редовно правителство, вместо избори през няколко месеца, смята Чолаков.


„ПП-ДБ бяха едни пасивни наблюдатели на промените във ВСС с отстраняването на Иван Гешев – просто стояха и гледаха отстрани“, коментира още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2619 |27.06.2023 Петър Ганев: Имаме дълга история на стабилна финансова политика и на много нисък дефицит . 8| 2825 |26.06.2023 Политологът Светослав Малинов: Коалицията е рехава, но опасност от предсрочни избори няма . 1| 2699 |26.06.2023 Петър Чолаков: Хамлетовският въпрос пред ПП-ДБ е колко да стоят в това управление . 1| 2649 |22.06.2023 Петър Витанов: Не е добър сигнал да предоставим избора на български еврокомисар на председателя на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads