Реклама / Ads
11| 5104 |15.09.2010 НОВИНИ

Политолози: Политиците се обатачиха; синдикатите-немощни

.
Антоний Гълъбов
Задавала се бурна политическа есен и трудна зима.
 

Бих искал да видя синдикалните лидери на палатка, защото всеки опит за повтаряне на действия от миналото е нелеп, каза по БНТ политологът Антоний Гълъбов, признавайки обаче, че все пак има изостряне на социалното противопоставяне. Той  добави, че очаква бурна политическа есен, а зимата щяла да изправи много семейства пред трудности.

През последните две години имахме нарастване на протестния потенциал на обществото, но нямаше общ фронт, добави Гълъбов и прогнозира, че това, което ще се опита да направи опозицията, е да изгради общ фронт и да го изправи срещу вицепремиера Дянков, защото там било слабото място. Това щяло да е политическото заиграване с протестите, които имат своето основание. Голяма част от българските семейства задлъжняли, загубили работата си и имали основание да са недоволни, коментира политологът, който напомни, че вотът на недоверие е най-силното средства на опозицията. В това отношение ДПС отново започвало да изпълнява ролята на водещ партньор, те били прави, че не може да се иска вот на недоверие за цялостна политика, осведоми той.


Татяна Буруджиева

БСП конкретизира политики в отделени сектори и търси ДПС за партньор, защото без достатъчно гласове няма вот на недоверие, контрира политологът Татяна Буруджиева, според която българските политици гледали на българите като на хора, които ще дойдат тук, ще им вземат парите и след това ще ги изгонят. Когато са в опозиция, те се държат по-различен начин, но като дойдат на власт започват пак да се държат така, добави Буруджиева.

Имаме обатачване и оплитане в работата на това правителство, констатира тя, но добави, че нашите синдикати не са в състояние да изкарат маса хора на протест, а палатковите лагери не са форма на протест на синдикатите. Дори подкрепящите правителството имат критики основно към финансовата политика на правителството, съобщи тя и подчерта, че на симеон Дянков проблемът му не бил в това, че е финансов министър, а че не разбира, че срещу неговите действия се произвежда ефект върху реални хора. Дянков гледал на хората като на някакви цифри на хартия, заключи политологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4657 |07.09.2010 В. Танов: Политиците създадоха олигарсите и сивия сектор . 10| 5341 |27.04.2010 Б. Борисов: Българите в Сърбия бяха откъснати; виновни са политиците досега . 4| 4648 |14.04.2010 Прокурори погват политиците на „Октопода” . 8| 4847 |26.11.2009 Велчев: Не сме проверявали политиците за плевенския скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads