Реклама / Ads
10| 3998 |08.06.2021 НОВИНИ

Политолози спорят за оттеглянето на Трифонов – предизборен ход или логично поведение?

.
Първан Симеонов, проф. Румяна Коларова Източник: стопкадър, bTV
Оттеглянето на Слави Трифонов от предстоящите парламентарни избори през юли разбуни духовете. Тази сутрин политолози спориха по темата в национален ефир. Предизборен ход ли било, или логично поведение?
 

„Има причини, заради които Слави Трифонов не може да ходи всеки ден на работа в парламента. В този ред на мисли това, което прави, е честна позиция. Това обаче вероятно ще намали вота за ИТН. Те ще разчитат вече не толкова на вота за Слави, а на това, че част от гласуването аз ИТН беше анти-ГЕРБ. Те ще се надяват да минимизират щетата от отсъствието му. Модата е поставена от Ахмед Доган, дърпане назад, Бойко Борисов също имаше такъв план, в коалицията на БСП се дръпнаха някои лидери назад, Патриотите повлякоха крак. Всички чуват, че народът иска освежаване“, бе коментарът на Първан Симеонов.

 

„Не видяхме въобще Слави Трифонов в предишния парламент и не беше логично той да се кандидатира за депутат. Отказът му да оглави листите на партията си е логично поведение“, смята от своя страна Румяна Коларова. Според нея отказът на Трифонов да оглави листите бил логично продължение и на цялата линия на поведение на „Има такъв народ“ в парламента.

 

Тя обаче е на мнение, че при Патриотите, ГЕРБ, ДПС имало друг проблем – „партия няма бъдеще, ако няколко пъти не смени лидера си“. В тази връзка Коларова се чуди дали това не е предизборен ход и на Слави Трифонов.

 

Симеонов намира като обнадеждаващо  усещането за намиране на диалог и отваряне на врати за новото ляво обединение.

 

„Тоест има символичен ефект, а не толкова аритметичен на голяма натрупване, защото партиите не са толкова големи. Предполагам, че заради по-спокойната ситуация с коронавируса би трябвало да излязат повече гласоподаватели за БСП“, коментира той.

 

Според проф. Коларова пък това било „опит за частична реставрация“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3273 |13.05.2021 „Изправи се! Мутри вън!“ спорят за името на формацията . 7| 3670 |12.05.2021 Бивш и служебен финансов министър спорят за актуализацията на бюджета . 14| 3327 |07.05.2021 Депутатите спорят часове за предложението да се разреши употребата на руска ваксина . 0| 3186 |07.05.2021 Диана Ефтимова: Оттеглянето на кандидатурата на Ципов е част от предизборната кампания на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads