Реклама / Ads
0| 4365 |11.04.2016 НОВИНИ

Полицаите пак заплашват с протести

.
Полицаите и пожарникарите за пореден път са в протестна готовност, ако не бъдат изпълнени исканията им в Закона за МВР между първо и второ четене. Това стана ясно на брифинг след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.
 
„СФСМВР има готовност за протести. Имаме такова решение и, ако не бъдат дадени достатъчно гарантирани индикации, че ще настъпят промени в текстовете, които ние желаем между първо и второ четене в пленарна зала, СФСМВР ще организира национален протест”, подчерта зам.-председателят на най-големия полицейски синдикат в страната Илия Кузманов.

„Ако няма консенсус по въпросите, които касаят социалния пакет сме обявили протестна готовност и ние сме готови за протести”, каза от своя страна Венцислав Станков, вицепрезидент на НСПС „Огнеборец”.

Илия Кузманов заяви, че обсъждането на предлаганите промени в Закона за МВР на заседанието на НСТС е било полезно, но закъсняло. Според него очевидно много се бърза, за да се приеме законопроектът за МВР. „Лошото е, че нещата започват да се случват с правото на силата и е доста неприятно”, подчерта още Кузманов.

Венцислав Станков пък обясни, че законът е бил предоставен за запознаване на синдикатите на Съвета за социално партньорство в МВР като след това е имало няколко срещи, но предложенията, които синдикатите са имали не са били взети под внимание. „Основните предложения бяха свързани със социалния пакет за служителите в МВР. Категорично не подкрепяме тези промени. Всички синдикални организации в МВР сме за структурни реформи, реформи в МВР и подобряване на дейността на в сферата на сигурността. За пакет, касаещ социалните компенсации, а не привилегии, не стигнахме до никакъв компромис. Надявам се в пленарна зала по тези наши възражения да намерят решение на въпроса”, каза още по темата Станков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6056 |07.04.2016 Д-р Петров за Фрог: Москов ме изкара двигател на протестите! Да каже името ми! . 0| 4081 |07.04.2016 Полицаите с наркотиците остават в ареста . 0| 4387 |07.04.2016 Калфин уволни служителя, нарекъл протестиращи майки "кухи лейки" . 0| 4466 |07.04.2016 Миков: Тъжно е, че в деня на празника си лекарите протестират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads