Реклама / Ads
0| 7209 |28.03.2022 НОВИНИ

Полк. Миленски: Действията на Русия в Украйна са катастрофа! С паради на 9 май не се вдига бойната мощ

.
Владимир Миленски
„Резултатът от действията на руската държава в Украйна е военен провал и дори катастрофа. Като гледаме броя на жертвите, които обявяват и двете страни, дори да се вземат на 50 процента – това вече е катастрофа”, заяви от своя страна полковник Владимир Миленски от Атлантическия съвет на България. С паради на 9 май не се вдига бойната мощ, допълни той.
 

Според него дори загубите да се намалят с 20 процента – това са 15 000 души, които са убити. „При този брой на жертвите, означава, че има поне 25 000 тежко ранени. Болниците в Русия вече са пълни с такива хора и по улиците на Русия ще започнат да се появяват осакатени хора”, подчерта Миленски пред Нова телевизия.

 


Руснаците тепърва ще почнат да виждат по градовете си все повече осакатени хора от тази война, прогнозира Миленски. Той е категоричен, че времето определено е на страната на Украйна, защото Русия воюва на чужда територията, тя е нашественик и неприятел, на тази територия тя е враг за всички жители.


До скоро се приемаше, че руската армия е първа или втора най-силна в света. Но днес вече е ясно, че този мит е разбит, руската армия е втора в Украйна. От тук трябва да си правим и ние изводите за това, как да модернизираме нашата армия и да я превърнем в истинска натовска, допълни експертът.


Поведението на г-жа Митрофанова премина всякакви граници и е време тя да си тръгне. Русия нападна една близка на България страна – разбира се, че е заплаха. Нашата надежда беше, че дадохме ясен знак на руската страна, изтегляйки за консултации нашия посланик – че Русия ще постъпи по същия начин. Няма нужда да затваряме посолството – просто ще сведем контактите до най-ниско равнище. Личното поведение на г-жа Митрофанова уронва достойнството на българската държава. Не можем да допуснем чужд посланик да се държи по този начин спрямо български държавни институции.” Така пък дипломатът и бивш посланик на България в ООН Стефан Тафров коментира клиповете с демонстрация на ракети и унищожаване на ракетен комплекс, публикувани от руското посолство у нас.

 

„Аз съм много насърчен от реакцията на българското гражданско общество по отношение на кризата в Украйна. Много хора през уикенда изразиха подкрепата си. Що се отнася до ситуацията в Украйна – един месец мина от руската инвазия и може би е време да теглим чертата. Какво постигна Путин в резултат на това си безумно действие? Не постигна нищо добро за собствената си страна. Украйна завинаги ще остане извън руската сфера на влияние - настрои украинците срещу Русия по начин, по който направи това невъзможно”, подчерта той.

 

По думите му вторият провал на руския президент е фактът, че не е успял да раздели Запада. „Военните неуспехи на Русия в Украйна показаха, че тя не е толкова силна и мощна. Освен това показаха, че Западът не може така лесно да бъде разединен, както се надяваше Путин. В крайна сметка може да се окаже, че Путин и Русия да се озоват на границите си с една недемилитаризирана Украйна, с една Украйна, която ще продължи да получава оръжия за защитата си. И с една по-дълга граница с НАТО, тъй като Финландия и Швеция обмислят сериозно да се присъединят към Алианса”, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4380 |21.03.2022 Митрофанова: Българският народ не подкрепя действията на правителството срещу Русия . 0| 14717 |16.03.2022 Полк. Миленски: Не може да помагате на съседа си с кърпички, с които да си бърше сълзите . 0| 3815 |10.03.2022 Полк. Валери Рачев оглави кризисния щаб свързан с войната . 0| 3348 |27.02.2022 Зеленски: Украйна сезира Международния съд в Хага за действията на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads