Реклама / Ads
1| 2288 |11.06.2024 НОВИНИ

К-поп групата Seventeen става посланик на ЮНЕСКО

.
Източник: БГНЕС
К-поп групата Seventeen, една от най-популярните групи в света, ще стане "посланик на добра воля" на ЮНЕСКО на 26 юни, съобщиха от Организацията на ООН за образование, наука и култура.
 

"Seventeen и ЮНЕСКО споделят едно и също желание да дадат възможност на младите хора да водят промените и да посрещнат предизвикателствата на нашия век. Освен това те вдъхновяват и подкрепят младите хора по света чрез своята музика и позитивна енергия", коментира генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле от Франция.


"След няколко успешни съвместни действия исках партньорството ни да придобие още по-голямо стратегическо значение. На 26 юни ще имам удоволствието да приветствам 13-те членове на групата в семейството на посланиците на добра воля на ЮНЕСКО", се казва в съобщение за медиите.


Seventeen, южнокорейската група, основана през 2015 г. около тринадесет млади изпълнители, е втората най-печеливша група в света през 2023 г., след суперзвездата Тейлър Суифт, според Международната федерация на фонографската индустрия, предаде АФП.


Песните им са слушани милиарди пъти в платформата Spotify. Сингълът им "Don't Wanna Cry" е гледан повече от 275 милиона пъти в YouTube.






Ставайки посланик на добра воля на церемонията в Париж, Seventeen "ще се ангажира да използва таланта и гласа си, за да служи на ценностите и мандата на организацията", заяви базираната в Париж ЮНЕСКО. 
По време на събитието "Одри Азуле ще даде (на групата) пътна карта за изтъкване на предизвикателствата, пред които са изправени младите хора, и за създаване на възможности за конкретна промяна чрез програмите на ЮНЕСКО".


През ноември 2023 г. Seventeen изнесоха концерт в голямата зала на ЮНЕСКО в Париж. Всички 500 билета за събитието бяха разпродадени за по-малко от час. 
Бразилският футболист Винисиус, испанската актриса Роси де Палма, американският актьор Форест Уитакър и италианско-аржентинският готвач Мауро Колагреко също са посланици на ЮНЕСКО. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2395 |11.06.2024 Сергей Станишев за това дали би се кандидатирал за поста на Нинова: Нищо не е изключено . 2| 2497 |11.06.2024 Никой не иска да купува е-колите, Германия се чуди какво да прави с тях . 0| 2270 |11.06.2024 Опасна зависимост: Марихуаната и синтетичната дрога най-предпочитани сред родните тийнейджъри . 4| 2474 |11.06.2024 Избирателната активност от вота в неделя удари ново дъно. Ето ги финалните данни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads