Реклама / Ads
0| 4289 |26.06.2018 НОВИНИ

Порои заливат страната днес

.
Предимно значителна ще е облачността над страната днес. Отначало в югоизточните райони, а по-късно през деня - и над останалата част от страната, ще има валежи и гръмотевици.
 

Значителни ще са количествата в следобедните часове в Югоизточна, а през нощта срещу сряда - в Централна България. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27, в София - около 22 градуса.

 

По Черноморието ще преобладава облачно време и ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток.

 

Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода.

 

Оранжев код за дъждове и гръмотевици е обявен за 9 области на страната, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН. Предупреждението е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. Синоптиците прогнозират, че в тези райони ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Валежите ще са значителни, главно след обяд и през нощта срещу сряда. Прогнозата е за очаквани количества дъжд от 30 до 50 л/кв.м, но на места ще са за кратко време.

 

За 15 области на страната пък е обявен жълт код за валежи и гръмотевици за 26 юни, вторник. Предупреждението е в сила за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София-област, София-град, Пазарджишка, Смолянска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска. В тези райони също се очакват интензивни валежи и гръмотевични бури. Валежите ще са значителни, главно след обяд и през нощта срещу сряда. Очакваните количества в областите Монтаска, Врачанска и Плевенска са 15-30 литра на квадратен метър, а в останалите области, където е обявен жълт код, 20-30 л/кв.м. Метеоролозите отбелязват, че на места валежите ще са за кратко време.

 

Зелен код и без опасност от валежи ще е времето само в 4 области на страната - Благоевград, Кюстендил, Перник и Видин.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5156 |18.06.2018 Пороите спряха движението в София, линейките са блокирани . 0| 4811 |18.06.2018 Общината в Дупница обещава да ремонтира щетите от пороите . 0| 4696 |14.06.2018 Порои наводниха къщи и изкорениха дървета в Югозападна България . 3| 5050 |10.06.2018 Цените на горивата скочиха в 11 области в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads