Реклама / Ads
49| 7756 |16.05.2016 НОВИНИ

Посланик Балтажи за Фрог: Песента на Джамала е болка на цяла Украйна

.
Никола Балтажи
Песента на Джамала е лична болка, болка на кримските татари, болка на цяла Украйна. Тя е част от нашето самосъзнание. Затова сме благодарни на Европа, че обърна внимание на Крим, на кримско-татарския народ и незаконната окупация на Крим от Русия. Песента „1944” има и своите безспорни художествени качества. Това каза за Фрог посланикът на Украйна в България Никола Балтажи.
 
Това бе едно достойно представяне на Украйна на Евровизия. Джамала е гордост на Украйна. А иначе за гласуването – колкото хора, толкова и мнения. При демокрацията всеки оценява резултатите по своему. Но имаме един факт и една реалност – Европа подкрепи Джамала и нейната чудесна песен, коментира избора на песента „1944” за победител украинският посланик. Той допълни, че на този конкурс не винаги се отчита  нивото на изпълнение и професионалните качества на изпълнението, че понякога гласуването е на регионален принцип, с отчитането на други критерии и фактори.

Но песента на Джамала е изключително актуална, написана е от самата изпълнителка. Темата на песента е нейна лична драма, на нейното семейство, което фактически е свързано със съдбата на стотици хиляди кримски татари, каза посланик Балтаджи. Той припомни, че през 1944 г., само за три дни, от Крим са прокудени над 180 000 татари от Сталинския режим.

Това, което сега прави Русия спрямо украинските татари, е продължение на тази линия на Сталин. Погазват се правата на кримско-татарския народ. Забраниха меджлиса. И това се извършва на  родната им земя, отбеляза посланик Балтажи.

За мен, като посланик на Украйна в България, е приятно да констатирам, че на Евровизия Европа обърна внимание  на кримско- татарския народ, чрез страхотното изпълнение на Джамала, каза още той.  Посланик балтажи бе категоричен, че на "Евровизия" му е харесало представявето на българката Поли Генова и на полския изпълнител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6456 |12.05.2016 Само във Фрог: Побои, ревност и мръсотия в бежанския център ”Военна рампа” . 24| 9352 |12.05.2016 Кутев пред Фрог: Станишев не искаше Пеевски да е шеф на МВР . 17| 12599 |12.05.2016 Ал. Атанасов за Фрог: Спират програмата за развитие на селските райони . 17| 13737 |12.05.2016 Октай пред Фрог: Борисов и Първанов се скарали зверски преди седмица заради президентския пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads