Реклама / Ads
70| 4938 |18.10.2021 НОВИНИ

Последна спирка: България. ЕС ваксинира 75% от населението си, а ние...

.
75% от населението в Европа е напълно ваксинирано срещу COVID-19. Цифрата съобщи тържествено председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Уви, тези данни не се дължат на протичащата с пълна пара имунизационна кампания у нас. Този процент е въпреки България. Защото страната ни отново е последна.
 

1 384 919 са лицата с напълно завършен имунизационен цикъл у нас към днешна дата, показват данните на Единния информационен портал. Според статистиката на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията става дума за 23.9% от цялото население. За сравнение - Румъния е ваксинирала с над 10% повече хора. 

 

Кампанията у нас обаче продължава да буксува. Здравните власти опитаха да мотивират населението с томбола за smart часовници, но и това не помогна. 1 791 дози от ваксините срещу COVID-19 са били поставени в България за последното денонощие. Страната изостава спрямо останалите в Европа и нищо чудно накрая да се окажем изолирани. У нас не върви кампания. Вървят схеми. Схеми с фалшиви сертификати, в които са замесени лекари, положили хипократова клетва. Върви дезинформацията, която сега целият Европейски парламент ще бори с по-голяма прозрачност за разработката, купуването и разпространението на ваксините. Брюксел обаче трудно може да се пребори с противоречивите послания в националния телевизионен ефир, които идват от устата на лекари. Напълно публичният дебат между медиците обърква хората, здравните власти съвсем неотдавна само подклаждаха съмненията и накрая се стигна до там, че никой не иска да се ваксинира.

 

Защото българинът не вярва в институциите. Упорито, системно, от години. Защото българинът е лъган безкомпромисно и непрестанно. Защото в България сме първи по корупция. Последни по доходи. Първи по смъртност. Последни по естествен прираст на населението.

 

75% от населението на Европа е напълно ваксинирано. Честито на европейците, едва ли ще ги стигнем скоро.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3955 |09.10.2021 Последна спирка “България”: 1010 души у нас чакат шанс за живот . 11| 4208 |05.10.2021 Последна спирка:”България”. Всяко шесто дете у нас живее в крайна бедност . 18| 18410 |23.09.2021 Бойко Ноев: Борисов е известен като ”човекът на Путин” в България. Затова се прикрива атентата срещу Гебрев . 11| 3963 |17.09.2021 Георги Панайотов: Полетът край Шабла е възстановен до последната секунда, не е човешка грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads