Реклама / Ads
31| 5608 |31.12.2019 НОВИНИ

Борисов се хвали с клипове от бургаско, там го посрещат с гайди и сурвачки

.
Бойко Борисов
В последния работен ден на 2019 г. Бойко Борисов се втурна с джипа си към боргаско, за да провери работата на пътя от магистрала ”Тракия” към Поморие и ”Слънчев бряг”. Местните жители го посрещнаха с гайди и сурвачки за внуците му. От близо час той пуска клип след клип във Фейсбук, за да покаже, че всичко в региона е цветя и рози.
 

"5-километровият обход на Поморие трябва да е готов за летния сезон. С него ще бъде довършено цялото разширение на пътя Бургас - "Слънчев бряг". Останалите участъци вече са пуснати в експлоатация. Така трафикът от АМ "Тракия" към курортите няма да влиза в Бургас. Няма как да има туризъм без нужната довеждаща инфраструктура. Преди в Поморие имаше огромни колони от коли през лятото, катастрофи, жертви. Сега трафикът ще се облекчи значително. Строителните дейности напредват, всичко ще бъде готово в срок", написа премиерът в страницата си във Facebook.

 

Премиерът отбеляза, че всички говорят за туризъм, но довеждащата инфраструктура е от изключително значение и е важно тя да гарантира бързо придвижване. Според министър-председателя няма причина обходът на Поморие да не бъде готов за новия летен сезон. „Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението“, изтъкна Борисов.

 

Той подчерта, че всичко това става възможно, благодарение на добрата работа на държавата, чийто брутен вътрешен продукт към момента е 120 млрд. лева. „Гоним 130 милиарда БВП, затова правим и 4-лентови магистрални пътища“, каза още Борисов. По думите му, докато трасета като настоящото се изграждат, това не се вижда, а после бързо се забравя какво е било преди. Премиерът напомни, че по Южното Черноморие липсваха и пречиствателни станции.

 

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 км и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас - "Слънчев бряг". Другите участъци вече са пуснати в експлоатация, което значително облекчава трафика, особено в туристическия сезон. 

 

"Докато партията на Корнелия Нинова беше на власт не беше направена нито една пречиствателна станция. Точно БСП ли ще ни говорят за чист въздух и околна среда? Нали при тях се построи "Кремиковци" и азотните заводи, които бълваха отрови. Ще оставим опозицията да критикува, това им е работата. Ние ще строим както досега. Спазваме си обещанията, резултатите са видими и хората затова ни се доверяват", написа той във Фейсбук още.

 

След това допълва: "През лятото голяма част от пътуващите към Южното Черноморие минаваха през центъра на Камено, създавайки опасност за жителите на града. Затова правителството отпусна целево над 2 млн. лв. за извършването на дългоочаквания ремонт на обходния път на Камено, с който ще изведем трафика от населеното място. Отсечката от 2.2 километра ще бъде изградена изцяло. На място вече има техника и работници, всичко е осигурено на строителите. Кметовете на Бургас и Камено, както и работниците по обекта, ме увериха, че обходният път ще е готов до 2 месеца".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5063 |30.12.2019 Язовир ”Студена” стигна мъртвия си обем, Борисов свика спешно съвещание в МС . 18| 5726 |28.12.2019 Борисов: От 52-ра година не е пипано нищо в Перник. Оказа се, че в пещерите има вода . 18| 4862 |28.12.2019 Не минава и ден без Борисов, похвали се с подарък - книга от Дейвид Камерън . 29| 5694 |27.12.2019 Борисов иска всички ВиК дружества да станат едно държавно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads