Реклама / Ads
39| 7074 |28.01.2013 НОВИНИ

Потвърдено! Сергей Игнатов сдаде поста, Ангел Семерджиев е следващият

.
Министър Сергей Игнатов и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев
Както frognews.bg първи днес писа, че скоро се очаква оставката на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, така и стана. Премиерът Борисов потвърди заканите си, че доста хора ще бъдат уволнени до края на деня.
 

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министър Игнатов във връзка с извършената от Главния инспекторат на Министерския съвет проверка във Фонд „Научни изследвания“.

Сергей Игнатов депозира молбата си за напускане на поста и тя беше приета от министър-председателя, съобщиха от правителствената инфромационна служба.

Премиерът Борисов ще отправи предложение до депутатите в Народното събрание да гласуват персонална промяна в състава на българското правителство, като освободят от поста Сергей Игнатов.

Бойко Борисов ще предложи в сряда Министерски съвет да освободи от длъжност и председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, съобщиха от правителствената информационна служба още.

Предложението е във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.

Това са Наредби за изменение на наредбите за регулиране на цените на електрическата енергия и природния газ, Наредба за изменение на наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката и правила за достъп до газопреносната и газоразпределителната мрежи. Промените се налагат във връзка с транспонирането на европейските правила за вътрешен енергиен пазар.

За последните шест месеца министерството на икономиката, енергетиката и туризма е изпратило три писма до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, в които заявява, че комисията трябва да ускори максимално процедурата по приемането на промените в наредбите, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, защото страната ни е заплашена от наказателна процедура от ЕК.

Във връзка с неизпълнението на ангажиментите си Ангел Семерджиев подаде искане за предсрочно прекратяване на мандата си като председател и член на комисията, което е прието от премиера Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9447 |28.01.2013 Проф. Аврамов за Frognews: Чакаме оставката на Сергей Игнатов до 10 дeнa . 13| 5253 |20.01.2013 Сергей Станишев: България избегна много голям срам . 4| 5044 |18.01.2013 Сергей Игнатов: Не сме отстъпили пред стачкуващите . 16| 7311 |18.01.2013 Георгий Станишев: Единственото вярно е, че Сергей ми е брат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads