Реклама / Ads
6| 6644 |22.02.2012 НОВИНИ

Пратиха в пандиза лаком нашенец в САЩ

.
Българинът Димитър Димитров , който от години живее в САЩ, бе осъден на 41 месеца затвор за измами с банкови карти.
 


Според обвинението 59-годишният Димитров е бил водач на група, използвала високотехнологични методи, за да открадне стотици хиляди долари от банкомати в Лас Вегас, Ню Йорк, Маями, Сан Франциско и Сиатъл, съобщава "Лас Вегас ривю джърнъл", цитиран от БТА.

 

Заедно с Димитров са обвинени още деветима души.

Четирима от тях са на свобода в България, а четирима от петимата задържани са признали вината си, посочва изданието.

 

Кражбата на пари от банкомати е извършена след кражба на данни от банкови карти и лични данни със скрита камера. След това с тези данни били изработвани фалшиви дебитни карти.

 

Федералните прокурори описват Димитър Димитров като "алчен и пресметлив бос на българска организирана престъпна мрежа", която контролирала групи за скимиране на банкови карти от единия до другия бряг на Съединените щати, включително в Лас Вегас, пише "Лас Вегас ривю джърнъл". Адвокатите на Димитров обаче заявили, че той е много по-ниско в йерархията на престъпния синдикат. Изтъкнато било, че мъжът страда от много лични проблеми, като алкохолизъм и раздвояване на личността, за да бъде лидер на престъпна група.


Преди произнасянето на присъдата българинът се оправдал: "Никога не съм организирал никого. Просто пиех много и говорех много".


Според съдията обаче има доказателства, че именно Димитров е бил човекът, който е общувал с главатаря на престъпната група в България.


ФБР дори разполага със записи на телефонни разговори със съучастника му в България Ненчо Михалев - Нено.

 

От тези записи става ясно, че Димитров е рекетирал проститутки, изнудвал е за пари шофьори на камиони от чужди страни и е подкупвал полицаи, митничари и агенти на българската държавна сигурност, посочил е зам.-прокурорът Филип Джонсън.

 

Димитров е в затвора още от май 2010 г., когато бе арестуван. Цялото време зад решетките ще бъде приспаднато от присъдата. На излизане от затвора обаче нашенецът ще трябва да прекара три години в режим на подписка и да плати близо 100 000 долара обезщетения.

 

В петък полицията в Прага арестува двама нашенци - 29 и на 32 години, източвали банкомати в Прага. Очевидно чешките власти са по-нелиберални към скиминга, защото сега българите ги заплашват 8 години затвор.


Източването на банкови карти е световен "хит" сред кримиконтингента. Над 2 млрд. евро са годишните печалби на бандитите само от банкоматите в Европейския съюз.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5975 |13.01.2012 Пращат в пандиза легендарния шеф на "Софийски имоти" . 2| 5164 |27.12.2011 Пращат в пандиза БГ сводници в Брюксел . 2| 4950 |06.12.2011 Нашенец-рекордьор в трафик на кокаин получи 8 г. . 15| 6642 |08.10.2011 Късметлия: Нашенец спечели 1 млн. паунда в Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads