Събота, 21 Октомври 2017, 15:23
Frognews
0| 2795 |16.11.2016

Правителството развърза кесията като за последно

.
Министерският съвет проведе последното си заседание, преди да бъде гласувана оставката му в парламента.

По конституция кабинетът в оставка има пълни правомощия да работи чак до встъпването в длъжност на новия държавен глава Румен Радев през януари или до назначаването на служебен кабинет от настоящия президент.

 

В спешен порядък правителството раздаде пари. Увеличи с 4,2 млн. лв. бюджета на Министерството на туризма, за да участва в туристически изложения в началото на следващата година.

 

Отпусна и близо 90 хил. лв. на правосъдното министерство, за да компенсира изплатени вече обезщетения след дела в Международния съд по правата на човека.

 

Одобри също 10 млн. лв. разходи за собствениците на жилищни компенсаторни бонове. Отпусна и 5 млн. лв. за разходите на инвеститори за осигуровки на 1260 работници по различни проекти.

 

 

 

Част от сграда, ползвана от Софийския университет "Св. Климент Охридски" бе предадена в управление на болница "Лозенец". Сградата е на бул. "Александър Стамболийски" №82 в София, съобщиха от Министерския съвет. Досега е ползвана за нуждите на СУ "Св. Климент Охридски".

 

Промяната е поискана със съвместно писмо от директора на болницата и ректора на университета. След преустройство и обзавеждане на сградата залите и лабораториите ще се използват за обучение по предклиничните дисциплини на студентите от Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

 

На същото заседание членовете на правителството възложиха на ректора на Медицинския университет - Пловдив, да закупи имот в полза на държавата. Теренът ще бъде предоставен безвъзмездно за управление на висшето учебно заведение. Той представлява терен от 1,9 дка, заедно с построените в него три сгради, и се намира на ул. "Любен Каравелов" №26 в Пловдив. Ще се използва за учебната и научната дейност на университета. Пазарната стойност е определена от независим оценител и се заплаща изцяло от бюджета на висшето училище.

 

Поради отпаднала нужда за Военномедицинска академия - София, правителството отне правото на управление на имот - публична държавна собственост, и го предостави на Министерството на отбраната. Имотът е в местността "Малкото езеро" край Поморие и представлява терен с площ от 11,9 дка и построени в него 15 сгради.

Със същото решение имотът е обявен за частна държавна собственост и е разпоредено внасянето му като непарична вноска в капитала на МБПЛР "ВИТА" ЕООД - Велинград. Предметът на дейност на дружеството е рехабилитация, лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателната, периферната нервна и дихателната системи. Правата на държавата в него се упражняват от министъра на отбраната.

 

Същевременно членовете на кабинета "Борисов-2" промениха от публична в частна държавна собственост статута на четири имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия. Решението позволява с тях да се извършват разпоредителни действия - продажба чрез търг, съгласно Закона за държавна собственост. Единият имот се намира в столичния район "Оборище" и представлява терен от 20 дка със застроени седем сгради. Останалите три са в землището на с. Голямо Ново, община Търговище, и са обща площ от 214 дка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Задържаха 40 годишен мъж за нападението с нож в Мюнхен 0| 531 |21.10.2017 . Синът на Златистия остава в ареста зради стрелба, той съжали за случилото се 0| 593 |21.10.2017 . Милиардер дава 10 млн. долара в кампания за импийчмънт на Тръмп 1| 764 |21.10.2017 . Корнелия Нинова: Държавата се нуждае спешно от сериозна алтернатива 2| 1211 |21.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах