Реклама / Ads
7| 5732 |29.10.2020 НОВИНИ

Право на отговор на Веселин Данев

.
Писмото на г-н Данев до редакцията ни
Публикуваме поискано право на отговор от г-н Веселин Данев, изпълнителен директор на ”Академика Сий Палас” АД, ”Съни Травел Клуб” ЕООД, ”Съни Травел” ЕООД и ”Сандроуз Холидейз” ЕООД.
 

Фрог Нюз уточнява, че поводът за писмото на г-н Данев е публикация, в която цитираме пост във Facebook на Румяна Ченалова. Материалът е озаглавен "Офшорки прибират огромни коронасубсидии. Братът на Милен Велчев - Георги се оказва свързан с тях" и е публикуван на 28.10.2020 г.

 

Ето пълния текст на отговора:

 

Тъй като „анализът“ на бившия съдия Ченалова ни засяга с неверните си твърдения и подвеждащите си интерпретации, и ползвайки се от правото си на отговор заявявам следното:

 

·        Дружествата ни в Кипър и Малта не са „офшорки.“  Те са регистрирани в друга страна член на ЕС като нормални /не офшорни/ дружества и се ползват със същите права като тези регистрирани във Видин например. С оглед на британското колониално наследство много инвеститори предпочитат Малта и Кипър поради традициите и предвидимостта на правните им системи.  Партньорът ми Борис Зимин е кипърски гражданин.

 

·        В структурата на Либена Ризортс няма дружества регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим.  Това се установява с проверка на вписаните по партидите ни в Търговския Регистър обстоятелства, каквато за бивш съдия в Търговско отделение не би трябвало да представлява правна или техническа сложност. Аз спя по-спокойнокато като знам, че делата на кипърското или малтийското ни дружество не могат „да бъдат разпределени на случаен принцип“ на „анализатори“ като г-жа Ченалова.

 

·        Ограниченията дори и към „офшорните“ дружества се прилагат по закон, само когато не са разкрити крайните им собственици.  В този случай дори и това е сторено – Борис Зимин (мажоритарен собственик) и аз.

 

·        Нямаме общи проекти с Милен Велчев.  Той и във фейсбук го написа.  Ако г-жа Ченалова беше положила елементарни усилия да „гугълва“  Борис Зимин и баща му д-р Дмитрий Зимин, щеше да разбере, че няма как точно ние да бъдем партньори с директори във ВТБ. Дори и да искахме от някакъв стокхолмски синдром, на Велчеви нямаше да им разрешат.

 

·        Мярката 60/40 не е субсидия, с която си купуваме яхти. Тя предполага сериозен ангажимент за запазване и продължаване на заетостта от страна на работодателя.  Към цитираните от г-жа Ченалова 1,58 млн. нашите дружества са добавили поне 1,5 млн. лв. за изплащане на трудови възнаграждения.  В година, когато продажбите в хотелите ни са със 78% по-ниски, ясно е, че без 60/40 много наши колеги щяха да са пред бюрата по труда.

 

·        Над 70% от сумите изплатени ни по мярката 60/40 веднага се връщат обратно в Държавата и обществените фонодове под формата на данък общ доход, пенсионни и здравни вноски и др.  В този смисъл държавата би изплащала много по-големи суми, ако имаше масови уволнения на служители като нашите, които над 15 години са осигурявани на реални нива и могат да разчитат на 60% от възнагражденията си при безработица.

 

Моят личен приоритет като управител през тази трудна година бе запазването на цялостта на дългогодишните ни екипи.  Успяхме досега с усилията на всички и с разбирането на държавата. Нямаме нито един съкратен или уволнен!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5998 |27.10.2020 Хасан Азис: Властта иска да прехвърли отговорността за COVID 19 на кметовете . 0| 4716 |27.10.2020 ”Правосъдие за всеки” готви нов протест срещу Гешев . 23| 6873 |26.10.2020 Въпрос без отговор: Какво се случи между Калоян Методиев и президента? . 9| 5296 |26.10.2020 Акад. Лъчезар Трайков: Не бива да хвърляме стажант-лекари и студенти направо в COVID-клиники

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads