Реклама / Ads
0| 3661 |11.11.2016 НОВИНИ

От „Правосъдие за всеки” очакват среща с ген. Радев

.
В предизборния дебат, коментирайки темата за съдебната реформа, ген. Радев поименно назова Инициатива „Правосъдие за всеки” и заяви, че ще се срещне с тях, ако в неделя бъде избран за президент. От организацията посочват, че той не е отговорил на отправената към него покана след първия тур, но очакват това да се случи след втория тур.
 
Ние приветстваме тази готовност, както и заявената от него подкрепа за нашата подписка и нашите идеи за съдебна реформа и ще му я напомним след изборите! Приветстваме и намерението на г-жа Цачева да продължи съдебната реформа, с което явно се отказва от предишното си заявление, че същата е приключена! - посочват от „Правосъдие за всеки":

Вчера страницата на Инициатива „Правосъдие за всеки" регистрира своите 20 000 симпатизанти. Това е голямо признание и чест, но и голяма отговорност за всички ни! Тези хора носят дълбоко в себе си чувството за справедливост и идеята за обективно и ефективно правосъдие. Те изискват и държат отговорни политиците и магистратите за техните думи и действия.

Направихме всичко възможно, за да изясним и доведем до знанието на всички тук отговорите и визията на кандидатите за президент за съдебната реформа по представения от нас публично въпросник под наслов "Изпит за кандидат-президенти". Проведохме две дълги и интересни срещи и получихме конкретни отговори от г-н Трайчо Трайков и г-жа Татяна Дончева, както и писмено мнението на г-н Ивайло Калфин.

Опитахме се да се срещнем и с водещите след първия тур на изборите кандидати - г-жа Цецка Цачева и г-н Румен Радев, като ги адресирахме за втори път с въпросите ни и покана за среща - дискусия по този най-важен за обществото ни проблем. Не успяхме, за съжаление, да се срещнем, понеже никой от тях не отговори на повторната ни покана! Същевременно вчера, в ТВ дебат помежду им, а и през последните няколко дни и двамата превърнаха тази тема в основна в своите кампании и започнаха да поемат публични ангажименти. Ген. Радев дори поименно назова Инициатива „Правосъдие за всеки" и заяви, че ще се срещне с нас, което и до момента не се е случило.

Ние приветстваме тази готовност, както и заявената от него подкрепа за нашата подписка и нашите идеи за съдебна реформа и ще му я напомним след изборите! Приветстваме и намерението на г-жа Цачева да продължи съдебната реформа, с което явно се отказва от предишното си заявление, че същата е приключена!

Прекрасно отчитаме и факта, че всичко това се прави в момент на ожесточена битка за балотажа на изборите, когато винаги се обещава повече, отколкото после се изпълнява. Затова няма как безрезервно да вярваме на тези думи. Но обещаваме и на двамата, че впоследствие ще си търсим обещаното, като наследство от тези избори!

И да кажем и на г-жа Цачева, и на г-н Радев: Съдебна реформа без радикална реформа в модела, структурата и отчетността в прокуратурата и в абсолютните и безконтролни правомощия на главния прокурор е НЕВЪЗМОЖНА! Нека следизборният ни разговор започне оттам, дами и господа!

А относно изборите, нашите последователи и симпатизанти са сред най- активната и смислена извадка на обществото, те вече знаят всичко казано, и ще си решат как точно да гласуват!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3649 |09.11.2016 Облаци и дъжд ни очакват днес . 0| 3557 |22.09.2016 Стачки и задръствания очакват българите пътуващи за Гърция . 2| 4237 |05.09.2016 Над 3 млрд. лв. излишък в бюджета очакват управляващите . 0| 5257 |23.08.2016 ООН: Очакват се над 1 млн. бежанци след битката за Мосул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads