Реклама / Ads
3| 4075 |31.07.2019 НОВИНИ

Преди ваканцията на депутатите партиите си размениха нападки

.
В студиото на бТВ политическия сезон преди лятната ваканция на депутатите бе коментиран от Маноил Манев от ГЕРБ, Александър Симов от БСП, Хамид Хамид от ДПС и Александър Сиди от ВМРО.
 

В студиото на бТВ политическия сезон бе коментиран от Маноил Манев от ГЕРБ,  Александър Симов от БСП, Хамид Хамид от ДПС и Александър Сиди от ВМРО.

 

4-степенен е контролът на парите на партиите. Всеки може да провери финансирането на партиите. Ако има нерегламентирано финансиране, това ще е във вреда на самата партия, която го е допуснала. ГЕРБ не би го допуснал. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

 

Застрашаването на плурализма е най-страшното, което може да се случи в страната ни. По-малките партии ще бъдат изтласкани към периферията на политическия живот. За това предупреди депутатът от БСП Александър Симов.

 

Партиите са най-проверяваните структури. Даренията на юридически лица не е единственият способ за финансиране на една партия, подчерта депутатът от ДПС Хамид Хамид.

 

Това не е най-доброто, което можехме да направим. Очаквам още през зимата да има нови поправки, коментира Александър Сиди от ВМРО.

 

В тази връзка Манев попита: „Попаднал ли е президентът в зависимост, след като имаше едни хора, дарявали суми за кампанията му, но не си спомняха?“

„Политическият сезон не бе неуспешен за БСП. Темите, които поставяхме продължават да са важни и актуални за българския народ“, заяви Симов в отговор на въпрос дали приемат като загуба изборните резултати.

 

„През периодът, в който БСП бяха извън парламента, ние работихме и приемахме закони и то добре“, заяви Сиди.

 

„Парламентът работи не добре по вина на МС, защото не захранва институцията с добри закони. Групичка от депутати изземват тази функция. Наблюдава се много слаба работа“, отчитат от ДПС.

 

Манов не се съгласи. "Последните закони, които внесе МС подействаха като червена лампа и за президента и за БСП. Това показва, че сме засегнали болни теми. Хората знаят и виждат всичко".

 

Думата "стабилност" все повече започва да звучи като черен виц, обобщи депутатът от БСП.

 

„Нека си дадем сметка, че има структури в държавата, които се нуждаят от стабилност. Има една политическа сила, обаче, която усилено работи за хаос. Тази сила си обяви въстанието на Бузлуджа. Аман от революции в тази държава. Аман от хора, които себе си не могат да управляват. Вие призовавате за революции - септември ще бъде май – чухме го“, коментира депутатът от ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4047 |26.07.2019 Депутатите гласуват ветото на президента за сделката за Ф-16 . 2| 3926 |25.07.2019 Депутатите разшириха обхвата на мерките срещу изпирането на пари . 3| 4045 |24.07.2019 Депутатите отхвърлиха президентското вето над отвореното финансиране на партиите . 1| 3867 |24.07.2019 Депутатите обсъждат промените в Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads