Реклама / Ads
4| 3420 |24.10.2021 НОВИНИ

ДБ: Предложихме 10 млн. за информационна кампания. ГЕРБ: Добро утро! Радев се събуди след дълбок сън

.
Представители на ДБ и ГЕРБ коментираха мерките на властта срещу пандемията. В рамките на предизборната ситуация, те дадоха становището си и по актуалния проблем.
 

Има пропуски в управлението на кризата, президентът трябва да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), за да бъдат запознати и партиите с реалната картина на ситуацията с коронавируса. Това смята Антоанета Цонева, кандидат-депутат от „Демократична България“.

 

Според нея и въвеждането на новите мерки са създали напрежение в обществото.

„Напрежението възникна, защото България е на дъното по ваксинация и на първо място в света по смъртност. След като имаме тези два показателя очевидно сме се провалили в управлението на кризата“, коментира Цонева пред БНТ.

 

Тя смята, че провалът е в липсата на успешна информационна кампания.

„ДБ предложи 10 милиона за информационна кампания. Идеята беше отхвърлена“, отбеляза тя. По думите й е трябвало да видим как се случват нещата в чужбина, за да сме наясно как е трябвало хората да бъдат осведомени за ваксините.

 

България регистрира абсолютен рекорд на заразени с COVID-19 за седмица, без дори тя да е изтекла. 27 404 положителни проби от понеделник до събота! (тепърва ще добавяме случаите от неделя). Това пише бившият здравен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов по повод разпространението на коронавирус у нас. "Най-много заразени досега, на седмична база, бяха регистрирани през пролетта - 25 290 и през миналата есен - 23 267. Днешният рекорд ни разкрива изключително тревожна тенденция!", казва той.

 

И уточнява, че общата картина за хода на пандемията става ясна от данните в два дни:

- вторник, когато числата са с най-високи стойности, понякога с натрупване от уикенда;

- неделя, когато има чувствителен спад на случаите;

 

"Днешните неделни 3354 положителни проби са с близо 50% повече от регистрираните миналата неделя и също са АБСОЛЮТЕН РЕКОРД от началото на пандемията, за последния ден от седмицата. Предишните върхови стойности са 2498 случая през ноември миналата година и 2541 през март. Всичко това ми дава оснавние да прогнозирам, че COVID-вълната ще продължи да ни залива поне още 10-15 дни. Предстои тежко изпитание!", категоричен е той. 

 

И е убеден, че пандемията се е изплъзнала от контрола на властите.

"Добро утро! След дълбок сън, продължил повече от година и половина, Румен Радев се събуди неделно и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID-19. Привикал министри да им дърпа ушите и да се прави на рицар-спасител. Радев, Кацаров, имитацията ви на мерки засега не дава друг резултат освен хаос в обществото и болниците.Не знам какъв Национален план за справяне с пандемията имате, но действайте!", възмущава се още Ангелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3290 |10.09.2021 БСП е силно отговорна и още преди 3-4 месеца предложихме да се актуализира бюджета . 1| 3426 |09.09.2021 МОН ще следи с информационна система колко са заразените с коронавирус в училищата . 24| 4570 |12.08.2021 Атанас Атанасов: Ние предложихме вариант – най-малката партия да получи мандат . 5| 3202 |04.05.2021 24-часова стачка в Гърция: Синдикати обявиха информационна и транспортна блокада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads