Реклама / Ads
4| 5980 |27.05.2010 НОВИНИ

Премиерът говори за "Октопод" с директора на ЦРУ

.
Бойко Борисов
Операция „Октопод” е била сред акцентите в разговора между премиера Бойко Борисов и директора на ЦРУ Леон Панета. Това сподели с журналистите вътрешният министър Цветан Цветанов.
 
По думите на Цветанов - от ЦРУ са дали висока оценка за проведените у нас специализирани операции през последните месеци. От българска страна Панета е бил запознат с подробности около усилията на правителството за борба с организираната престъпност и наркотрафика.

„Уверих премиера, че ще направим всичко възможно, за да продължим доброто сътрудничество, особено с оглед усилията за справяне с корупцията и за установяване на по-голяма сигурност тук в България", каза Пенета.

От своя страна Борисов ограничи коментарите си за срещата до репликата „чухте оценката на ЦРУ за борбата ни с корупцията". По-късно подробностите бяха представени от Цветан Цветанов. Темата с реформите на българските разузнавателни служби не е коментирана. Въпреки това Цветанов беше категоричен, че няма да допусне реформите в МВР да се превърнат в експеримент: „МВР няма да допусне да се превръща в поредния експеримент, който трябва да бъде приложен към служителите, защото само мога да дам като равносметка за миналия мандат - бяха проведени две диаметрално противоположни реформи, което доведе до по-ниска ефективност, демотивация и несигурност за служителите. Мога да ви уверя, че с краткосрочните мерки, които вече са изпълнени, това бяха законодателните в изчистването на профила между МВР и ДАНС, оттам дойдоха едни, макар и минимални, съкращения, които бяха като дублиращи звена в ДАНС".

Срещата между премиера Борисов и Леон Панета е резултат от посещението на българска правителствена делегация през септември в САЩ. Още тогава това посещение е било планирано, коментира Цветанов. Предстоят срещи с представители в по-ниските нива от ЦРУ, както и с хора от Агенцията за борба с наркотиците (ДЕА). Септември е имало правителствена делегация във Вашингтон със срещи от всички агенции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4817 |17.05.2010 Премиерът готов да строи АЕЦ още от утре . 10| 4990 |14.05.2010 Премиерът гони свои лобисти заради безумни поправки в закон . 29| 4703 |13.05.2010 Ив. Костов: Премиерът да не потъва в пухена възглавница на нечуваемост . 2| 4681 |12.05.2010 Премиерът иска 100% усвояване на европарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads