Реклама / Ads
29| 4697 |13.05.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: Премиерът да не потъва в пухена възглавница на нечуваемост

.
Иван Костов
Ако това продължи, щяло да се стигне до още по-тежко положение в страната, предупреди Костов и каза, че Борисов нямал нужда от клакьори. Добави, че подкрепата на "Атака" за ГЕРБ не била искрена.
 

Фискалният резерв не бива да се пипа, защото държавата има минимален резерв като за бедно семейство, обяви по БНТ  Иван Костов, съпредседател на Синята коалиция. Актуализацията да не предшества пускането на европейските облигации, препоръча той и обясни, че ако се отиде на облигации, ще се претегли рискът и чуждестранните инвеститори ще разберат дали сме рискова държава. ЕС се съмнявал, че правителството ще увеличи дефицита, смята Костов.

Някои министри искали да правят реформи, но ако не ги направели, трябвал резервен вариант, отчете лидерът на ДСБ. Сините нямали принципни различия с ГЕРБ, дори със Стоян Мавродиев, а критиките били конструктивни. Колкото повече наближаваме кризата, толкова повече пътеката става по-тясна; има много лесни пътища и само една трудна пътека, метафорично каза Костов.

Той заяви подкрепа за правителството в борбата му с организираната престъпност и изрази надежда за усвояване на европейските фондове. Не виждаме реформи и няма как да ги подкрепяме за това, добави Костови каза, че премиерът бъркал, ако смятал, че подкрепата на Атака е искрена. Сините не можели да подкрепят безрезервно, защото ако премиерът водел реформаторска политика, за 10 месеца страната трябвало да стане стабилна.

След Луканов и Виденов също имало лошо наследство, но то не попречило да се правят реформи, напомни Костов, според когото премиерът бил най-добре информиран за икономическото състоянието на страната. Той нямал нужда от клакьори. Костов предупреди Борисов да не потъва в пухена възглавница на нечуваемост, защото ако това продължи, щяло да доведе до още по-тежко положение в страната.

Както премиерът посочи мошениците в ГЕРБ, да посочи и мошениците при сините, но да не говори безотговорно, поиска още Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5182 |12.05.2010 Ив. Костов: Нов бюджет - само след 2 млрд. за българите . 2| 4679 |12.05.2010 Премиерът иска 100% усвояване на европарите . 51| 6188 |05.05.2010 Ив. Костов: Цветанов е заложил себе си в борбата с мафията . 10| 4846 |19.04.2010 Костов: ГЕРБ бори кризата с мерките на Виденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads