Реклама / Ads
8| 5914 |19.08.2015 НОВИНИ

Премиерът пак избухна: Ние ги хващаме, те ги пускат

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов отново избухна в МС с познатия рефрен: Ние ги хващаме, те ги пускат. В случая той се ядоса на това, че известни автокрадци са на свобода и крадат нагло коли.
 

 

 

Премиерът се поинтересува, защо доказани престъпници не са в ареста, а продължават да извършват престъпления. Той визираше случая от преди няколко дни, когато охранителна камера засне кражбата на два автомобила. Собственикът на колите разпространи видеото в интернет с надежда крадецът да бъде открит. Министър Румяна Бъчварова обясни, че автокрадецът е 32-годишен, с три европейски заповеди за арест и в условията на домашен арест. Въпреки това, той продължава да отнема противозаконно МПС-та, каза още тя. "Хората всеки ден питат за битовата престъпност. Голям крадец, доказан крадец, търсен от няколко държави, а ние сме го пуснали вкъщи да си гледа телевизия", ядоса се Борисов. "Какво мисли по този въпрос министерството на правосъдието?", попита премиерът, цитиран от новини. бг.

 

От министерството се оправдаха, че съдът е този който взима и преценява мярката за задържане. "Трябва ли пред дома на всеки крадец да сложа патрулка, която да го пази. Демокрация, демокрация, но това на нищо вече не прилича", продължи Борисов. "Човекът, който се оплака и показа кадрите, беше коректен. Ако аз бях на негово място, щях да фуча много повече. Това не може да продължава така. Хората очакват реформа в съдебната система, за да се чувстват сигурни и да не се случват такива неща. Крадецът да отива в затвора", разпореди Борисов. "Искам доклад от министъра на правосъдието, как се пазят хората в условията на домашен арест. Гривни ли им слагат, как ги пазят? МВР го хваща, той извършил 100 обира, източил е пари, а ние му даваме да си почива вкъщи. Направете така, че да гарантираме на хората да ходят спокойни на работа и да си обичат държавата. Иначе всички губим. Трябва да обявим война тези хора", завърши премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4918 |17.07.2015 Премиерът за Гърция: Да не ги спъваме, без нашия глас ще има лавина проблеми . 0| 4366 |14.07.2015 Премиерът: От ЕК се дават милиарди за екология . 0| 5082 |05.07.2015 Сеп Блатер избухна: Франция и Германия натискаха ФИФА! . 0| 4739 |02.07.2015 Експремиерът Самарас: Ципрас е страхливец и лъжец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads