Реклама / Ads
75| 7531 |22.01.2013 НОВИНИ

Премиерът: Социалистите много ги боли

.
Социалистите много ги боли за това, че премахнахме посредниците за доставка на газ, защото това са над 100 милиона на година, които са си разпределяли.
 

Това каза в Габрово министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на газификацията в Габрово. Премиерът запали триметрова символична факла, захранена с природен газ. С това беше отбелязано свързването на града към националната газопреносна система.

"Към вас скъпи мои мога да кажа, че за гимназията това, което бяхме обещали, сме си го направили. 123 милиона лева за водоснабдяване и канализация, малко ще ви е разкопано, но тръби под земята няма как да се поставят по друг начин. За сметка на това – после ще имате водоснабдяване и канализация за 123 милиона. Обещахме газификация – това, което Станишев и компания са го правили 20 години, ние сме го направили за 4 месеца", каза Борисов, предава „Фокус”.

"Тук не може да не отбележа яростната атака на социалистите за това, че махнахме тримата посредници за доставка на газ. Естествено, че това много ги боли, защото това са над 100 милиона на година, които са си разпределяли. Не един, не двама, а трима, от руската тръба до тук – трима посредници по тръбите. Как няма да ги боли, как няма да им е неприятно. А ние, за 4 месеца, 40 километра", каза Борисов.

Притежател на лицензиите за разпределение и снабдяване с природен газ на Габрово притежава дружеството „Ситигаз България” ЕАД. Разрешението за строеж е издадено през август миналата година и през септември започва строителството на първия етап на газификацията. В момента са налице 40 км изграден газопровод, от които 30 км магистрален и 10 км в града.

Бойко Борисов призова габровци да проявят разум и в неделя на референдума да гласуват с „не”. „От 1986 година се говори за атомна централа “Белене”, а сега сме 2013-та. И ако вие искате в неделя да строите АЕЦ “Белене”, трябва да ми кажете откъде да се вземат тези 23 милиарда лв.: от пенсии, от заплати, от образование или от училища?”

„Моля да не се подвеждате, защото 11 милиарда евро никой няма да даде, а ще похарчим близо 14 млн. в неделя за нещо, което Станишев не е пожелал да подпише, защото не е имал пари и това го пише в документите, които вчера ми предоставиха”, каза Борисов.

„Защо вчера? Защото 20 години енергетиката е била изцяло под командването на Овчаров и социалистите.”

„Сега ще ходя в Севлиево”, завърши Борисов. „Там се оказва, че да намериш изкъпан човек не е лесна работа. И там сме дали пари за проектиране, за воден цикъл, разбира се, но те не могат да се похвалят с такова ръководство като вашето. Надяваме се кметът да се поучи от Габрово - заедно с газоснабдяване – се прави водоснабдяване, канализация, за да може след копаенето, и след като асфалтират да бъде новичко”.

Борисов посети Севлиево, където присъства на представяне на договора за безвъзмездна финансова помощ за рехабилитация и разширение на водопроводната и канализационна мрежи със стойност на проекта 18,9 млн. лв., финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013”.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5497 |21.01.2013 Цветанов: Доган беше много притеснен . 13| 5266 |20.01.2013 Сергей Станишев: България избегна много голям срам . 193| 7794 |16.01.2013 Премиерът: Не искам да оставя ядрени боклуци на децата си . 20| 6345 |16.01.2013 Станимир Флоров: Ще останете изненадани колко много знаем за атентата в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads