Петък, 23 Февруари 2018, 23:55
Frognews
0| 3179 |27.01.2018

Експерт: Журналист да прави разчупена журналистика е като чупене на чинии в таверна

.
Жана Попова
Едно от събитията на миналата седмица беше протестът на служители от БНТ с искане оставка на програмния директор Емил Кошлуков.

Има ли шанс обществената медия да продължи да бъде обществена – говорят в предаването ”Хайд парк” председателят на СЕМ София Владимирова и преподавателят по журналистика Жана Попова.

 

Владимирова посочи, че Съветът за електронни медии разполага с тригодишна прогноза на генералния директор за вътрешноструктурни и съдържателни промени в „Денят започва с култура“, с цел предаването да стане динамично, разчупено, интерактивно и в контакт със зрителите.

 

По думите й, не става въпрос за лайфстайл и опасно динамизиране, което се свежда само до пазарната битка на медиите.

 

Владимирова уточни, че предстои СЕМ да провежда мониторинг и на културния блок и увери, че няма опасност БНТ да загуби статута си на обществена телевизия. Според нея, най-големият риск е журналистите в БНТ да си слагат автоцензура за теми и гости, а ръководството да се притеснява да прави промени.

 

„Не може да поставиш задача на един журналист да прави разчупена журналистика. Това означава чупене на чинии в таверна. Би трябвало да има конкретна задача. Ако конкретната задача е повишаване на рейтинга, трябва да се мисли за това какви хора могат да гледат предаването в този час и тогава вече говорим за целева група“, обясни Жана Попова.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Нови правила за приема в първи клас в София 2| 2913 |23.01.2018 . Мартин Димитров: Правителството работи за нов голям шлем - АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ 12| 3198 |23.01.2018 . Областният управител на София: Сидеров не знае как ще гласува на вота 5| 3740 |22.01.2018 . Германия все по-близо до ново правителство 2| 2953 |21.01.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах