Реклама / Ads
1| 3001 |17.01.2023 НОВИНИ

Преподавател от Университета по архихектура е арестуван за педофилия

.
Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София. Задържането е станало снощи в столичния квартал ”Младост 3”, съобщи България он еър. Георги Иванов, 34-годишен преподавател в университета, води кореспонденция близо месец с фалшив профил на момиче, казва Ален Симеонов от гражданската инициатива ”Ловци на педофили”. Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия.
 

"Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство", разказва Ален.


Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление. "Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ", заяви Ален.


От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост.


От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Мъжът е задържан за 72 часа. 


"Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 34-годишен мъж, събирал информация за непълнолетно лице с цел извършване на блудствени действия. В периода от 20.12.2022 г. до 15.01.2023 г. в гр. София, чрез интернет сайт за запознанства и интернет приложение, обвиняемият Г.И. събирал информация за лице, ненавършило 18-годишна възраст , а именно момиче на 16 години, мислейки си че комуникира с 13-годишна девойка. Въпреки че тя му казала възрастта си, той продължавал, за да установи контакт с нея с цел извършване на блудствени действия и съвкупление", се казва още в прессъобщението на прокуратурата. 


Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3462 |28.12.2022 Само на 58г. почина преподавателят и журналистът доц. Ясен Бориславов . 0| 2625 |14.11.2022 Студент уби трима в кампуса на Университета на Вирджиния . 0| 2549 |02.11.2022 Училищните бомбоубежищата в Украйна са пълни с деца и преподаватели . 0| 2962 |26.10.2022 Заради научни постижения три университета със статут на изследователски за 4 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads