Реклама / Ads
26| 5671 |20.08.2011 НОВИНИ

Президентството затвори, всички отмарят по резиденции

.
Президентството се опразни
От 1 август са последните признаци за някаква дейност на президентството. Тогава, преди три седмици прессекретариатът е публикувал цитати от наредбата за издаване на български паспорти на чужди граждани. Поводът е публикации в пресата за безразборното даряване на гражданство на чуждестранни футболисти, играещи в наши отбори.
 

Два дни след тази „гореща” информация на сайта на президентството е публикувано съобщение за указ на държавния глава за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. В съобщението пише още, че в закона има много несъвършенства, ще Георги Първанов не го връща, защото народните представители били в отпуск и щели да се засегнат интересите и очакванията на някои категории граждани. Нито дума, че цялото президентство също е завладяно от отпускарска вълна.

 

Двайсет дни в сайта няма нито ново съобщение нито знак за някаква дейност, свързана с държавния глава. Нито ред няма и за вицето на Първанов – о.р. ген. Ангел Марин. Цялата институция сякаш е ударила ключа и се е пренесла под сенките на държавните резиденции край морето.

 

Медии съобщиха преди дни, че от екипа на Първанов на „Дондуков” 2 били останали 3-4 чиновника, а всички останали го ударили на уволнение. Някои служители имали да ползват месеци натрупан отпуск, който не са взимали през двата мандата на сегашния държавен глава. Излиза, че досега е било толкова напрегнато, че не са имали време за почивка, а сега изведнъж е станало възможно месеци наред президентството да пустее.

 

Традиция в развитите държави е винаги да се съобщава официално кога държавният глава излиза в отпуск, с кого и къде ще прекара почивните дни.

На 11 август на брифинг в Белия дом Джей Карни обяви. "Президентът Обама планира през август да замине за остров Мартас Винярд, където е почивал със семейството и преди.

 

На 1 август и френският президент Никола Саркози напусна Париж и замина да почива в Кап Негр, Южна Франция, заедно със съпругата си Карла Бруни. Десет дни по-късно той прекъсна отпуската си заради важни дела, свързани с кризата.

 

Дмитрий Медведев, президент на Русия и Владимир Путин, премиер също са на почивка. Тя е обявено официално и се знае, че ще отмарят в Сочи, където заедно ловиха вече и риба.

Даже за севернокорейският диктатор Ким Чен Ир се знае, че в момента пътува с любимия си брониран влак, някъде около границата с Русия, до Улан Уде.

 

В супер секретност обаче отмаря Георги Първанов, заобиколен от верни съратници и охрана от НСО. Запознати твърдят, че е в резиденция Евксиноград, където с премиера Бойко Борисов правят всичко възможно да не се засекат. Борисов обаче, който пътува непрекъснато по обекти и срещи с местни управи, често смущава съня на Първанов при излитане и кацане с хеликоптера.  

 

Когато президентът е в отпуск трябва вицето да го замества. За целта се подписва заповед лично от държавния глава. На сайта на президентството обаче такава информация липсва. Излиза, че в момента България е без държавен глава.

 

Само гвардейците продължават чинно да спазват ритуала за символичната охрана пред сградата за радост на чуждите туристи, които се снимат с тях за спомен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5382 |27.07.2011 Б. Борисов: Всички са равни пред закона . 20| 6455 |06.07.2011 10 души откраднали над 1000 коли, всички са на свобода . 51| 6441 |03.07.2011 Харалан Александров: Не следя всички изяви на премиера . 17| 5148 |19.06.2011 Транспортният министър подпуква всички превозвачи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads