Реклама / Ads
5| 5398 |06.12.2009 НОВИНИ

Продължава работата по разкриването на престъплението в Крумовград

.
Цветан Цветанов Източник: Вяра Йовева
Има информация, че едно лице, което е било служител на военното поделение в Крумовград е изнасяло противотанкови мини и други взриватели, заяви пред „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 

До сега са задържани са директорът на Комплекса за социални услуги, парнаджията, две възпитателки и още две лица, срещу които се водят процесуално-следствени действия.

Изяснява се съпричастността на всеки един от задържаните за инцидента. „Когато има деца, има директор, има възпитатели и трябва да има контрол. Предполага се, че парнаджията е дал на децата противотанковата мина, която се е взривила. Затова са задържани лицата, които могат да помогнат за разкриването на инцидента. Правят се претърсвания, иззети са подобни мини, взриватели и други”, каза Цветанов

Наличието на противотанкови мини, които са свободно съхранявани, е резултат от безхаберието при закриването на военното поделение в Крумовград, от безхаберието в последните 20 години от страна на Министерство на отбраната, допълни още министър Цветанов.

Цветанов обясни, че не може да се каже какво е изнесено от поделението, защото в момента на закриването няма такава информация. „Когато има занижен контрол, когато държавата е абдикирала от ясната политика какво се случва с такива боеприпаси, днес се говори за инцидент с тези боеприпаси. Ако преди години, ако е извършена ликвидация на боеприпасите по надлежния ред, днес нямаше да говорим за инциденти”, обясни още Цветанов.

Министърът на вътрешните работи е провел разговор с министъра на отбраната Николай Младенов да се предприемат действия за цялостен анализ на всички закрити поделения и за боеприпасите, които може да бъдат оставени някъде или да са били изнесени. „За мен това, което е важно, е, че работим по разкриването на престъплението в Крумовград”, заключи Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5098 |26.11.2009 БСП продължава съдебната битка с Трайчо Трайков . 3| 5184 |18.11.2009 Румяна Желева: Прокуратурата си върши работата . 0| 5712 |16.11.2009 Продължава ваканцията в някои градове . 12| 5270 |09.11.2009 Престъплението на Масларова било умишлено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads