Реклама / Ads
21| 3875 |09.05.2021 НОВИНИ

Проектопремиерът Митов пита какво значело ”корупция на ГЕРБ”

.
Източник: БГНЕС
Животът на това Народно събрание трябваше да приключи. Какво значи ”корупция на ГЕРБ”? Имало ли е правителство след Прехода, което да не си е тръгвало с такива обвинения? Системният проблем е как функционират институциите и защо определени практики са възможни. За това трябва да си говорим - какви системи на прозрачност да въведем. Някои се опитват да демонизират ГЕРБ, говори се за някакво изтъргване... Това са общи приказки.
 

Ето това заяви проектопремиерът Даниел Митов от ГЕРБ пред bTV. Той бе новото лице, предложено от Борисовата партия като началник на кабинет, който бе обречен още от самото начало. Някои дори спекулираха, че точно поради тази причина Митов е бил предложен - поради обречеността на кандидатурата му. А думите му идват на фона на един огромен скандал, съвсем в залеза на 45-тото Народно събрание и в края на миналата седмица - твърденията на земеделецът Светослав Илчовски.

 

"Всички неща от сигнала му всъщност се оказаха неверни. Госпожа Манолова влезе в роля да създава скандали. Скандален е начинът, по който се организира този работническо-селски трибунал. Водеше се спор по цената на царевицата и пшеницата. Господин Илчовски донесе някакви листчета. Оказа се, че някои неща са неверни и той самият ги отрече. Пишеше, че има издевателства над Миню Стайков. Адвокатът му излезе и ги отрече. Става въпрос за някакви кюлчета. На второто заседание се оказа, че нито ги е виждал, нито нищо. Някой му казал, похвалил се. Нека да има действия от прокуратурата. Трябва да има. Комисията се превърна в място за спор между двама бизнесмени", обясни Митов.

 

Той отсече - членовете на ГЕРБ са ядосани. Използвали се институциите за махленски спор между двама бизнесмени и да се "клепат името на премиера и хора от ГЕРБ".

Основни опорки се плъзнаха в студиото на bTV. Една от тях бе за "изчегъртването на ГЕРБ" - думи, които вече няколко пъти сме чули.

 

"Какво значи това? Да се изчегърта всичко, което е направено? ГЕРБ управляват повече от 10 години и повечето неща, които са направени, са добри. Ще изчегъртаме пътищата, построените мостове? И сега мога да бъда критичен. Въпросът е, че когато трябва да се анализира определен период на управление няма как да гледаш добрите и лошите неща. Трифонов прави общи формули. Мълча, мълча и се появи вчера да каже нещо, което не значи нищо. Трябва да каже как ще се случват тези промени, да даде посоки на хората, които са гласували за него. Да каже какъв е пътят, по който ще тръгне. Това са иначе революционни послания, които не водят до нищо", посочи Митов.

 

Отказа обаче да бъде критичен към свършената от ГЕРБ "работа, работа, работа" за последните 10 години. Но отсече - Борисов е прав, че това Народно събрание струвало пари.

 

"Това галопиращо безумие и нездрав разум да се произвежда законодателство, което да обслужва единствено и само интересите на партиите, които влязоха сега. Има очевидно някаква координация с президентството. Какви резултати ще произведат като технология на изборния процес? Тя ще е нарушена. Не тръгваме с предварителни нагласи. Ще наблюдаваме внимателно. Няма държава демократично развита, която да е забранила на гражданите да гласуват с хартия", посочи Митов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6378 |07.05.2021 Христо Иванов: Питайте Борисов коя е Мата Хари! . 44| 11100 |05.05.2021 Огнян Стефанов: Корабът потъва бе, хора! Капитанът дава указания с извънредни пресконференции, а кораба го няма! . 9| 11028 |05.05.2021 Илиян Василев: Борисов ще опита да торпилира служебното правителство, ще организира протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads