Реклама / Ads
0| 3961 |14.12.2018 НОВИНИ

Проф. Асен Балтов: Заснемането на операции е контрол, а не нарушаване на права

.
Проф. Асен Балтов
Видеоконтрол на входа и изхода на инвазивните кардиологии, като мярка срещу фиктивните пациенти – това предлагат от НЗОК. Не закъсняха разнопосочните коментари, някои дори крайни.
 

"Аз приемам тази мярка като нещо нормално, защото в "Пирогов" сега навсякъде има камери. Това е двустранен процес. И медиците, и хората могат да са спокойни, ако се случи някакъв инцидент. Едва ли не се прокрадна идеята, че пациентите ще бъдат гледани постоянно. Но това не е така. Единствено ще се повиши контролът. Не става дума да се вижда лицето на пациента или дори самата манипулация". Това сподели по телевизия България он ер изпълнителният директор на „Пирогов" проф. Асен Балтов. Той допълни, че болниците нямат право да показват манипулацията на видео. Единствено тези операции, които ще се изучават могат да бъдат излъчвани, но само с подпис и съгласие на пациента, категоричен е Балтов, който е хирург и е направил хиляди операции.

 

По линия на индекса на болниците, проф. Балтов заяви, че има ниво на компетентност, което трябва да се спазва винаги.

 

"Когато един пациент бива опериран от медици без опит – картинката е различна. Само 9% от болниците могат да извършат абсолютно всички манипулации. Малките болници трябва да осъзнаят, че има граници, в които трябва да се поберат. Не може да искат да правят всичко. Годината беше тежка за "Пирогов" и болницата доказа, че работи добре. Ние имаме готовност да дадем работа на колеги, които искат да работят при нас.

 

Детските ни клиники са най-натоварените в цяла София". Това Балтов заяви по повод предложението на МС база „Лозенец“ – бивша Правителствена болница да бъде преобразувана в детски медицински център.

 

Това означава, че медиците от „Лозенец“ не бива да бъдат надъхвани, че ще останат на улицата, освен „Пирогов“ и други здравни заведения ще им предоставят възможност за изява.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 15025 |14.12.2018 Проф. Хр. Вучева: Правителството харчи излишъка от бюджета незаконно! . 4| 6522 |08.12.2018 Проф. Герджиков: Правителството не ни уведоми, че болница „Лозенец“ ще бъде преструктурирана . 2| 4332 |06.12.2018 Проф. Захариев: Американските военни кораби в Черно море са демонстрация на сила . 8| 4881 |04.12.2018 Асен Йорданов: Проверява се ремонтът на ”Графа” заради международния обществен натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads