Реклама / Ads
24| 4055 |21.10.2021 НОВИНИ

Проф. Денков: Не живея в света на агресията. Дълбоко съм убеден, че българите са миролюбиво настроени

.
Проф. Николай Денков Източник: БГНЕС
"Отивах към МОН, където трябваше да си свърша работата, така че ако питате за мен каква е тази случка, то това е случката, в която ми пречеха да работя. Аз не живея в света на агресията. Аз все пак смятам, че тези хора (бел. ред. нападателите от протеста) са изключения и съм дълбоко убеден, че българите са миролюбиво настроени. Така че действително това не е светът на България."
 

Това разказа пред Нова телевизия служебният министър на образованието професор Николай Денков по повод нападанието над него от страна на протестиращи граждани срещу новите противоепидемични мерки.

 

"Не можем да въведем зелен сертификат за учителите веднага, защото това ще доведе до кризисна ситуация в системата. Не може такъв сертификат да се въведе от днес за утре, защото ще останем без учители. Ако има гратисен период, тогава това трябва да се изговори със социалните партньори – синдикати и директори, така че да се разберем какво правим. Нямаше време за тази комуникация”, каза министърът относно задължителен зелен сертификат за учители.

 

„Хората, които искат да няма мерки, да не се ваксинираме и да си живеем нормалния живот – лъжат. Няма такова нещо в света. Свободата дойде в Англия, Италия, Дания, Испания тогава, когато хората се ваксинираха. Тези, които казват, че свободата идва без мерки и ваксини, те просто лъжат”, коментира още професор Денков.

 

„Експертите в Министерството на здравеопазването решават кое е най-доброто. Аз участвам в тези дискусии само за да кажа какво е приемливо в образователната система и какво не. Ако те са решили, че това, което се случва е най-доброто, аз им вярвам”,уточни той.  

 

„Аз не съм политик, а учен. Вярвам на науката, на медицината. Всичко, което правя, е на базата на това, което знае медицината. Имаме вече примери, че мерките, включително ваксинацията и дистанцията, работят. Всичко останало са празни приказки”, добави Денков.

 

„Нещо трябва да се направи. Изборите са или локдаун, или да се върви към зелен сертификат. Предложението за него е на експертите от Министерството на здравеопазването, аз им вярвам”, посочи министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4479 |20.10.2021 Проф. Аргирова: Сертификатът за ваксиниран - безсрочен, за прекарал COVID-19 - едногодишен . 20| 3339 |19.10.2021 Проф. Огнян Кунчев: Най-малко 10-12 хил. се заразяват с COVID на ден у нас, но не го знаят . 7| 7096 |19.10.2021 Денков: Учителите без "зелен сертификат" ще могат да преподават дистанционно . 10| 8778 |18.10.2021 Проф. Александър Маринов: Победата на Радев още на първи тур е постижима задача

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads