Реклама / Ads
7| 11140 |17.02.2022 НОВИНИ

Проф. Дичев: Борисов ни научи на тая работа - че ако не викаш на улицата, няма да се сетят за теб

.
Проф. Ивайло Дичев Източник: БГНЕС
”Разклащат се финансовите параметри, в които живеем - инфлацията е много висока и това радикализира хората, всички започват да се борят за повече пари. Освен това в момента се гласува Бюджет 2022. Всички знаем, г-н Бойко Борисов ни научи на тая работа, че ако не викаш на улицата, няма да се сетят за теб”. Този коментар направи пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.
 

Според него има съмнения, че зад протестите стоят или предишните управляващи, или изобщо някакви сили, които искат да разклатят правителството на Кирил Петков, което "доста решително започна да действа в различни посоки за разкриване на далавери и т.н.:

 

"Подозрително много протести се струпаха изведнъж на едно място. Като че ли сме в някаква катастрофа. ... Не знаем до каква степен ще бъдат манипулирани някои от тези протести. Остава да видим дали са наистина спонтанни и справедливи тези движения, или зад тях стои някой, който ги насочва".    

 

Културологът коментира критиките на президента Румен Радев към коалиционното правителство, като подчерта, че учудващо рано е дошъл този конфликт:

 

"Ако се върнем назад, ще видим, че всеки президент в един момент се обръща дори срещу тези, които е излъчил. Румен Радев играе с настроенията на хората, които искат всичко да стане бързо, веднага. Чакай малко! Минали са само два месеца. Какво очакваме да се случи за два месеца. ... Това нетърпение, което ни е обзело - бързо, бързо. Да се направи реформа, да се освободим от Гешев - тези неща искат много време. Малко е чудно, че президентът влиза в тази схватка. Той се грижи за образа си ли, да остане в историята ли, не знам какво иска. Но тук Румен Радев греши много дълбоко, защото пречи в момента на правилните стъпки, които предприема правителството за решаване на кризите".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2974 |17.02.2022 МВР влезе в къщите на бившия шеф на любимото ловно стопанство на Борисов . 5| 13133 |17.02.2022 Проф. Дичев: Докога ще удържи Петков? Ако някой се готви за четвърти поред избори, нека си каже . 10| 23942 |17.02.2022 Адв. Хаджигенов: Борисов е много уплашен. Вече вижда бай Ставри . 9| 4226 |16.02.2022 Проф. Христов: И хора под Путин вече имат право да пускат ядрено оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads