Реклама / Ads
1| 7653 |17.05.2020 НОВИНИ

Проф. Георги Близнашки: Радев се оказа вълк в овча кожа

.
Проф. Георги Близнашки
Президентът Румен Радев се превръща във все по-голям проблем на собствената си държава. Оказа се вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление.
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия експертът по конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки.

 

Острите критики идват след поредицата от конфликти между "Дондуков 1" и "Дондуков 2", които не затихнаха по време на извънредното положение у нас.

 

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че държавният глава ще сезира Конституционния съд заради някои от текстовете, заложени в промените за Закона за здравето. От своя страна пък Борисов изтъкна вчера, че сънародниците ни са имали "редкия шанс" да управлява той, защото ако бил друг, щял да постъпи като някои свои колеги и много хора да измрат.

 

"Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход", заяви Близнашки.

 

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове.

 

"Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро", коментира конституционалистът.

 

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение и похвали премиера.

 

"За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6562 |17.05.2020 Проф. Петко Минчев: Несъмнена е връзката между БЦЖ и ниската смъртност у нас . 9| 5881 |17.05.2020 Проф. Атанас Тасев: Държавата показа, че има повече инструменти от бизнеса срещу кризата . 78| 9336 |17.05.2020 Проф. Огнян Герджиков: Попов е ударил във въздуха. Това не е джиро, а ”Пунта Мара” . 14| 6244 |17.05.2020 Проф. Даниел Вълчев: Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads