Реклама / Ads
20| 8527 |26.12.2021 НОВИНИ

Проф. Ивайло Дичев: България се превърна в държава-темерут. Дано ПП я отвори към света

.
Проф. Ивайло Дичев Източник: стопкадър, bTV
Надеждата ми е новата политическа сила „Продължаваме Промяната“, която залага на прагматизма, да отвори България към света. Превърнали сме се в една държава-темерут, която е в конфликт с всички наоколо - на Балканите, в Европа изпаднахме в тотална изолация. Никой не идва и да инвестира у нас. Трябва да направим нещо, за да идват тук хора с пари. Това, което най-много се надявам, е България да си намери своето място в света и най-вече в Европа. Не искаме млади, а нови хора.
 

Това каза в ефира на bTV културният антрополог проф. Ивайло Дичев.

 

Той коментира още, че гражданската енергия, която миналата година изригна на площада, вече е изчерпана: „Мисля, че в момента, ако нещо се случи, едва ли много хора ще излязат по площадите, както миналата година. Миналата година беше дълга – 18 месеца. Хората се умориха. Всичко това, което се случи е един тест за състоянието на нашата държава и начина, по който тя функционира. През тези 18 месеца видяхме всеки с всеки да се кара и никой с никой да не си говори“, добави той.

 

Проф. Дичев направи и прогноза, че инфлацията вероятно ще изяде голяма част от добавките към пенсиите.

 

Той ковентира още, че живеенето онлайн, разкъсва човешките връзки: „То създава човешки връзки, които ние още не знаем Не знаеш името на съседа си, но от друга страна си в много близки отношения с човек от Австралия“.

 

Според него общият въпрос е ще има ли нужда от хора една бъдеща икономика.

 

„Мисля, че ще има нужда и човешкото общество няма да стане излишно в един компютърен свят. Трябва да отворим нашите граници, да поканим някакви квалифицирани хора, които да подбираме внимателно. Защото модерната епоха е построена върху растеж, трябва непрекъснато да има повече, да се заселват повече хора“, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 9240 |25.12.2021 Проф. Витанов: Омикронът не можа да ни развали празниците, следват някои промени . 10| 3996 |23.12.2021 Проф. Христова: Имаме 20 съмнителни проби за „Омикрон“ и очакваме да има положителни . 44| 4046 |23.12.2021 Проф. Аргирова пред премиера: Има опасност България да се превърне в COVID гето . 1| 4129 |23.12.2021 Проф. Ивайло Дичев: Политиците играят пред все по-празен салон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads