Реклама / Ads
62| 6670 |19.03.2013 НОВИНИ

Проф. Константинов бесен: Давам 10 хил. лв., ако открият и една грешка в Информационно обслужване

.
Проф. Михаил Константинов Източник: Булфото
Информационно обслужване обработва гласовете, то не ги брои. Аз твърдя, че в нито един документ няма променено съдържание, това са 50 хил. документи, съдържат около 1 млн. цифри. Ако някой докаже една грешка в тях, аз заявявам, че ще преведа благотворително 10 хил. лв. за лечение на деца.
 

Думите на проф. Михаил Константиновму в ефира на bTV дойдоха в отговор на опасенията на няколко политически партии за обективността на броенето на гласовете заради негово изказване, че не би позволил управлението на нова Тройна коалиция.

Всеки, който твърди обратното е лъжец и клеветник. Базата данни, в която се съхраняват документите на Информационно обслужване, е достъпна в информационен вариант. Нека да се провери.

Директорът на „Информационно обслужване” подчерта, че във фирмата не се броят бюлетини, а се обработват протоколи от РИК и СИК. По думите му, именно в избирателните комисии, чийто членове са от всички политически сили, могат да се случат манипулации.

„Ние съхраняваме около 50 000 документа от последните четири избора. Аз твърдя, че няма нито един документ, манипулиран от „Информационно обслужване”.

Шефът на „Информационно обслужване" изрази подозрението си, че тези слухове се пускат от малка партия, която няма да влезе парламента или от голяма партия, която няма да спечели изборите. Професорът коментира още, че в България теориите на конспирацията бележат върхови точки - вече не коментираме това, което човек е направил или не, а това, което ще направи.

Ще ги съдя за клевета, естествено. Наричам ги клеветници и аз, нека те да ме съдят. Не приемам, ако има някакво подкупване на избори, вината да бъде прехвърлена върху 700-те човека от Информационно обслужване.

„Ние имаме най-добрата система за обработка на изборни резултати в целия свят. Не е възможно да се промени дори и едно число", завърши Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5751 |18.03.2013 Местан иска уволнението на проф. М. Константинов . 4| 5062 |14.03.2013 Проф. Н. Петров: 7-8 години й трябват на здравната реформа . 1| 5907 |13.03.2013 Проф. Милошев не прогнозира трусове с матурите . 8| 5685 |13.03.2013 Проф. Николай Петров: Ще бъда посредник между лекарите и НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads