Реклама / Ads
5| 10243 |09.01.2017 НОВИНИ

Проф. Радулов за Фрог: 7-те млн. за битова престъпност ще отидат за автомобили

.
Проф. Николай Радулов
Има капан в обявяването в последния момент от премиера Борисов, че се отпускат 7 млн. лева за 3 месеца за борба с битовата престъпност. Ще се похарчат тези пари за автомобили. Някои ще вземе проценти от тях. Новите автомобили ще отидат в големия град, а старите - в малките населени места. Ефектът от това е, че ще имаме по 1 полицай на 3-4 населени места с един автомобил, който не работи. Това коментира пред Фрог нюз експертът по сигурността проф. Николай Радулов.
 

Обявяват, че престъпленията са с 24 000 по-малко, истината е, че регистрираните случаи намаляват с толкова. Престъпленията се увеличават пропорционално. В инициативата на Борисов виждам пиар с известна хитринка.  Управляващите имаха достатъчно време да подходят рационално към въпроса с битовата престъпност и да назначат хора на незаетите щатни бройки. Намалена е Пожарната, намалена е Охранителна полиция...

 

Тепърва ще бъдат обучавани 1000 души. Само на границата имаме нужда от толкова униформени. Ротационните бригади там не вършат работа, тъй като нямат нужната подготовка. Те не са обучени да боравят с модерни средства за разкриване на преминаващите границата. Същевременно се харчат огромни средства за командировки.

 

Нелепо е през последните 2 години от управлението на Румяна Бъчварова да си отидат 3 000 души, а сега да се докарват пенсионери. Трябва да се работи върху това да се попълнят незаетите щатни бройки, да се увеличи щата за полицаите в малките населени места.

 

Заявките на Бъчварова за съкращаване на администрацията не дадоха положителни резултати. Администрацията не само не намаля, но ще бъде прехвърлена в трета категория. Бидейки първа категория, след 4-5 години щеше сама да започне да намалява. Сега се удължава пенсионирането с още 15 г. Това е голям разход за МВР, отчете проф. Радулов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7236 |09.01.2017 Първо във Фрог: Радев обмисля акад. Стефан Воденичаров за служебен премиер . 3| 6378 |03.01.2017 Само във Фрог: Прокуратурата си играе с Марешки, ту го проверява, ту не . 5| 9730 |03.01.2017 Само във Фрог: Шефът на НСО спешно търси спасителен политически чадър . 5| 9060 |29.12.2016 Октай пред Фрог: Бисеров става посредник между ДПС и СДС за влизане във властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads