Реклама / Ads
0| 2914 |21.06.2022 НОВИНИ

Проф. Радулов: Ние бяхме лидерска партия, която не вижда лидера си

.
Проф. Николай Радулов Източник: БГНЕС
Ние бяхме лидерска партия, която не вижда лидера си. Лидерът Слави Трифонов повечето от нас са го виждали един или два пъти, за много кратко, повечето срещи не са били лични, а в група и това, което научавахме за нещата, които той мисли и как мисли да се развива парламентарната група и партията въобще, го научавахме от двамата заместници в партията – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Това разкри пред Euronews проф. Николай Радулов от напусналите „Има такъв народ“.
 

Той сподели още, че когато се е разпоредило да напуснат коалицията, е изпитал известно облекчение. Радулов уточни също, че никой не е питал депутатите преди вземането на това решение.


Това, което ни се съобщаваше, беше за непрекъснати опити да се наложат от „Продължаваме промяната“ във всички сфери, за които ние работехме като депутати, което в крайна сметка се оказа, че не е вярно. Но ние имахме сериозен вътрешнопартиен и парламентарен проблем с комуникацията.


„Моето решение аз го обмислям още от началото на този парламент. Започнах да мисля по въпроса още в миналия, тъй като този комуникационен проблем се превърна и в нещо по-различно - в показно презрение от страна на управлението на парламентарната група и на партията към всички депутати“, каза напусналият групата на ИТН депутат, за когото това е била една от причините да вземе такова решение.


Другата, не по-маловажна според него причина е, че „червените нишки“ са били положени от ръководствата на отделните партии.


„Нашата в ИТН би трябвало да бъде това, което ни превърна в партия и ни вкара в парламента, това, което искаше народът. Защото народът по време на протестите през 2020 г. Искаше ГЕРБ и Борисов да са вън от управлението, премахване на Гешев от прокуратурата и прекъсване на влиянието на Делян Пеевски. Би трябвало, но всъщност поставената граница беше Македония – да, ние бяхме убедени, че безусловно пускане на Македония в процедурите по присъединяване, не би могло да бъде възможно и твърдо се придържахме върху това българите да бъдат вписани в Конституцията и да се спазват споразуменията от 2017 г. Това наистина е важно, но е един малък откъс от това, което би трябвало да защитаваме“, каза още Радулов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3014 |21.06.2022 Проф. Рачев: Очаква ни наднормено топло време . 0| 4897 |20.06.2022 Проф. Ана Кочева за депутат от ПП: Ох, човек като не чете, е за цял живот! . 0| 13545 |20.06.2022 Проф. Николай Овчаров: Предложението на Франция очевидно не съвпада изцяло с българската позиция . 0| 11048 |20.06.2022 Проф. Радулов: ИТН има съглашение с ГЕРБ, затова някои ще гласуват ”въздържал се”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads