Реклама / Ads
0| 5682 |14.04.2016 НОВИНИ

Проф. Слатински: Цената на билетчето е цена на арогантността и корупцията

.
Николай Слатински
И нека не се правим, че едва с това сто-и-шестдесет-стотинково издевателство сме прозрели същността на самозабравилата се клика, яхнала България на всички нива и върху всички седла! Те си бяха същите, за които не аз, а мнозина от сега потърпевшите, гласуваха системно с телешки възторг за този кмет, за този премиер, за тази партия. Това пише проф. Н. Слатински, коментирайки повишаването на цената на билетчето в София.
 
Ето и целия коментар на проф. Слатински:

"Обидата на много мои приятели във ФБ е разбираема, те болезнено преживяват превръщането на хора от това, което някога беше РБ и стана ПБ, на хора, за които са гласували - в подлоги.

Но понеже идеята "РБ" не от днес е мъртва и не от днессе въргаля на пода като парчета от прочетен вестник, това, което се случи днес от страна на станалите подлоги хора си е дело на някакви отделни персони, продали се или за нещо лично, користно, келепирско, или от глупост, на каквато са способни само присламчили се към десните идеи политици, с извинение, доколкото са политици, а не самозвани и безпринципни среболюбци.

Пак ще кажа - това са отделни персони - или просто користолюбиви, или откровено глупави в хитростта си на сврака с двата крака.
И те са само няколко на брой. Ала в никакъв случай не бива да се измества фокусът на общественото недоволство и да се забравя партията, с извинение, доколкото е партия, а не клика по интереси и изгоди, причинила днешното сто-и-шетдесет-стотинково издевателство над обикновените софиянци, а доколкото една трета от България си вади хляба във, чрез и от София, и не само над софиянци.

Да не забравяме партията и нейния кмет, партията и нейния премиер, партията и нейната власт, партията и нейната единствена философия - да изяжда чрез кредити бъдещето на България, на нашите деца и внуци, както и да бърка в джобовете и здравето на обикновените граждани чрез подобни политически и корпоративно мотивирани, но скарани с икономическата и пазарната логика, далаверни безобразия и безобразни далавери.

И нека не се правим, че едва с това сто-и-шестдесет-стотинково издевателство сме прозрели същността на самозабравилата се клика, яхнала България на всички нива и върху всички седла! Те си бяха същите, за които не аз, а мнозина от сега потърпевшите, гласуваха системно с телешки възторг за този кмет, за този премиер, за тази партия.

Цената на билетчето, цената на арогантността, цената на възхваляваната динковщина, цената на простия и семпъл речник от 200 думи, цената на калинките, цената на корупцията, цената на присвояването на държавни поръчки и еврофондове, цената на постовете, раздавани със есемеси и на сделките, "прокарвани" с ало-ало - всичкото това се вписва прилежно в празния чек, който гласуващите за тази власт поне десет пъти дават на тази власт.

Кой каквото прави, за себе си го прави - ето девизът на тази власт.
Кой каквото прави, на себе си го прави - ето девизът на гласуващите за тази власт.

Картината ми прилича на видяното от мен на едно тържество - хората от празнуващата институция се здрависват със скъпи гости, които постоянно рушат тяхната институция за своя користна изгода

Това правим ние - здрависваме се или гласуваме за тези, които постоянно рушат институцията ни и нашата държава за тяхна користна изгода...

А после викаме олеле. Олеле я! Даже ни е малко наказанието за глупостта, която се превръща в другото име на безотговорното ни поведение като общество."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4522 |14.04.2016 Протест в София срещу вдигането на цената на билета на градския транспорт . 0| 5624 |08.04.2016 Проф. Слатински: Бъдещето на България ще се срамува от мафията . 0| 4773 |06.04.2016 Проф. Денков: Кунева има право на решения, аз-право да ги смятам за грешни . 0| 8604 |06.04.2016 Проф. Константинов: Проформа са присъдите за престъпленията на бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads