Реклама / Ads
14| 4662 |16.05.2021 НОВИНИ

Проф. Витанов показа невиждана карта: Индийският щам го няма у нас

.
Проф. Николай Витанов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 16 май 2021 г. Днес е неделя и няма да пиша много. По принцип в събота и неделя няма да давам информация, не се чудете, ако няма.
 

Обстановката е спокойна, както се и очакваше. Базовото репродуктивно число днес е 0.812, доста под 1 е, обхватът на заразата продължава да се свива, броят на активните случаи намалява. Индийският щам го няма в България, моите кучета мълчат, а капаните не щракат. Няма я мечката още.

 

Днес и само днес ще ви покажа една карта, която никога не сме показвали на обществеността и която няма  и да показвам повече. Всеки ден я правихме за информация на щаба. Заради нея казах в едно интервю, че има числа, които не бива да се казват и карти, които не бива да се показват. Това е картата за риска по области.  както виждате, ситуацията не е зле, но чак когато стане цялата зелена, ще може да се отдъхнем.  Под нея ще видите картата за 7 април. Хич не беше весело тогава, в пика на последната вълна. Сега вече ви е ясно защо някои карти не трябва да се показват и са само за тези, които трябва да взимат решенията.

 

Няма да ги показвам повече тези карти. В мемоарите ми ще може да ги видите. направили сме над 1200 карти само за България по време на нашата дейност.

 

Накрая за многобройните въпроси. Не мога да отговарям на всички, нямам толкова време. Най-често ме питат какво става със щаба. Вижте, аз казах ясно пред целия народ но Националната телевизия: искам да се махна от тая работа. Що се отнася до мен, не ми пука нито от хейтъри, нито от амбициозни и завистливи колеги. Но хейта залива и семейството ми. Няма да оставя това да продължи.


.

.

Facebook, проф. Николай Витанов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4164 |16.05.2021 Проф. Асен Балтов: Следва продължение. Тази пандемия няма да свърши до края на годината . 14| 4937 |15.05.2021 Проф. Андрей Чорбанов: Тази есен аз ще представя ваксината срещу коронавирус пред световната научна общност . 5| 6708 |14.05.2021 Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи . 15| 6217 |13.05.2021 „Ще има много арести“: Утре Илчoвcки дава показания пред прoкурaтурaтa

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads