Реклама / Ads
6| 3078 |17.01.2022 НОВИНИ

Прокуатурата се разсърди и на премиера. Работила по сигналите за язовирите

.
Не било вярно, че прокуратурата не третира правилно сигналите за състоянието на язовирите у нас, които настоящие премиер Кирил Петков подаде до държавното обвинение, когато все още бе служебен министър на икономиката.
 

Това става ясно от позиция на Софийската градска прокуратура, изпратена до bTV. 

“Твърдението, че по отношение на изпратените от него сигнали не са предприети „правилни“ действия от страна на прокуратурата, не отговаря на истината. (…) Екип от следователи от Национална следствена служба са извършили множество активни действия по разследването, които продължават и към момента“, пишат от държавното обвинение.

 

Петков сигнализира обвинението за лош мениджмънт и непрозрачно управление на средства от страна на Държавната консолидационна компания. Като служебен министър на икономиката в кабинета “Янев 1” Петков откри нередности като според данните става дума за “пълно безхаберие” по отношение стопанисването на язовирите. Според разкритото тогава нито една от стените на ремонтираните с държавни пари язовири към Държавната консолидационна компания няма строително разрешително. Дейностите по тях са много по-мащабни от това, което е разписано в договорите им и цените са значително над пазарните. 

 

На брифинг той обяви, че от 416 язовира към ДКК само 10 са завършени, като сред тях няма нито един от 30-те, определени като рискови. 

 

Това е втората остра реакция от страна на прокуратурата в рамките на деня. По-рано обвинението се възмути и от думите на шефа на правната комисия в парламента Милен Матеев, който в края на миналата седмица заяви, че главният прокурор Иван Гешев спира сигналите за корупция по високите етажи, спрямо 14-те преписки срещу Делян Пеевски не са предприети действия, а скандалните снимки от спалнята на Бойко Борисов не се разследват. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8203 |05.10.2021 Слави Василев: Корупцията е там, където е, защото няма кой да възпира премиера. Особено ако той е Борисов . 18| 4249 |01.05.2021 Проф. Ангелов: Ще ядосам премиера. Той не ми позволява да говоря политически . 10| 6085 |08.09.2020 The World: Протестиращите в България искат оставката на премиера. Обвиняват го в корупция . 2| 4034 |13.07.2018 И във Великобритания се разсърдиха на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads