Реклама / Ads
23| 6558 |24.05.2020 НОВИНИ

Прокуратурата: Георги Александров се е удавил, има травми от падане

.
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов
Нашето професионално мнение е, че няма данни за нещо по-различно от хипотезите, които съобщи апелативния прокурор. Касае се за нещастен случай или самоубийство.
 

Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който заедно с апелативния прокурор Владимир Чавдаров обявиха детайли за разследването на смъртта на варненския журналист Георги Александров. От Варненската прокуратура са започнали досъдебно произвосдство за смъртта на журналиста, съобщава Нова тв.

 

„На 22-ри май, около 17,30 часа е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост, на около 60 метра източно в посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39-годишния Георги Александров. Причината за смъртта е удавяне – сочат резултатите от извършената вчера аутопсия. Установени са височинни травми по вътрешните органи, които са причинени от падане от високо. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров. Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай или самоубийство“, уточни апелативният прокурор Владимир Чавдаров.

 

Назначена е съдебна експертиза за установяване на наркотици или алкохол в кръвта. Открити са 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно-мозъчната течност. Предстои да се уточни каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината към настъпване на смъртта.

 

След като две денонощия мъжът не се прибрал в дома си, Александров бил обявен за издирване от родителите му. Тепърва МВР-Варна ще установява движението на журналиста и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му.

 

Журналистът беше открит мъртъв във водите на Варненското езеро. Александров е намерен близо до мястото, където е скъсаната отходна тръба, която замърсява морето край града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5390 |24.05.2020 Георги Господинов: Отговорни сме към думите, защото сме направени от нещата, които изричаме . 24| 16460 |24.05.2020 Съмнително е бързането по случая със смъртта на журналиста Георги Александров . 26| 15956 |23.05.2020 Откриха мъртъв варненския журналист Георги Александров. Разследвал е дефектиралата тръба . 0| 9301 |18.05.2020 Георги Кадиев: Борисов не реагира на темата ”Божков-Горанов”, защото знае, че следващият е той

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads