Реклама / Ads
0| 3168 |14.08.2022 НОВИНИ

Прокуратура и МВР се разминаха за смъртта на швейцарския бизнесмен

.
Прокуратурата и МВР се разминаха по случая със смъртта на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, чийто труп бе намерен в гараж в луксозния комплекс ”Делта хил” край Перник. На специален брифинг представител на пернишката прокуратура обяви, че към момента няма задържано лице по НПК и няма повдигнато обвинение. Часове по-рано източници на МВР разпространиха през няколко телевизии, че вече има арестуван във връзка със случая.
 

На брифинга присъства и шефът на ОДМВР-Перник Павел Млеканов, който също официално не потвърди за задържане, като обясни, че през МВР за разпити минавали определени лица и, че ако каже нещо повече, то може да опорочи събирането на доказателства и разследването. Той не пожела да каже дори дали има задържани лица за 24 часа по закона за МВР. "Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.", каза Млеканов.

 

От прокуратурата опровергаха и версията, която разпространи лично вътрешният министър Иван Демерджиев, че мъртвото тяло на Ланге е било местено и преобличано.

 

По делото няма такива данни, обясни представителката на прокуратурата.

От държавното обвинение обясниха и, че до момента не е ясно как точно е настъпила смъртта на швейцарския бизнесмен. Има нараняване на белия дроб, има експертиза, която да установява какво е станало, казаха от прокуратурата. От думите на представителите на прокуратурата стана ясно, че към момента се работи по всички версии, включително и за самоубийство, и на нито една от всички тях не е придадена повече тежест.

 

Обявено бе, че сигналът за инцидента е подаден на 11 август около 20.30 ч.. Според разследването жертвата - Удо Ланге е бил на работа и се е прибрал. Съпругата му не е чула или видяла нищо подозрително, казаха още от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6414 |13.08.2022 МВР: Смъртта на швейцарския бизнесмен е замаскирано убийство /обновена/ . 0| 3493 |13.08.2022 Гешев повишил без конкурс бившите шефове на спецпрокуратурата . 0| 7399 |11.08.2022 Атлантическият съвет: Позорно решение на съда и прокуратурата във Варна . 0| 3071 |09.08.2022 Прокуратурата нищи сбиване на плажа между полски туристи и спасители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads