Реклама / Ads
1| 3101 |16.11.2021 НОВИНИ

Прокуратурата проверява БФС заради непотърсени наеми

.
Източник: БГНЕС
Прокуратурата и икономическа полиция проверяват Българския футболен съюз, а причината е стопанисването на Националната спортна база в Бояна. Това потвърди пред bTV бившият член на изпълнителния комитет на БФС и част от екипа на загубилия изборите за президент на централата на последния конгрес Димитър Бербатов - Петър Величков.
 

Прокуратурата се е самосезирала след изнесени документи именно от щаба на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" заради безстопанственост. Според информациите, наемателите на хотела, ресторанта и бара не са плащали определените наеми, като така са ощетили БФС със стотици хиляди лева.

 

Няколко дни след конгреса на 12 октомври, в отдел "Икономическа полиция" при СДВР е образувана преписка №513000-57994/2021 по указания на наблюдаващия проверката прокурор, по която е изискана писмена справка от БФС по две направления - документацията за изграждане на базата и информация за структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейност. 

 

От Българския футболен съюз признаха за проверката. 

 

"Проверката от икономическа полиция и прокуратурата наистина течеше. Беше 14 месеца. Тя приключи с едно постановление на специализираната прокуратура - 14 или 17 страници. Не ми е под ръка. В него се казва, че няма никакви нарушения и приключи", заяви Борислав Попов - част от Изпълкома, пред "Спортал". 

 

Той спомена и за текущо "запитване", по което от БФС са отговорили.

 

"В момента има едно запитване, не бих го нарекъл проверка, на което ние сме отговорили и засега нямаме някакви забележки. Просто имахме едно запитване и сме отговорили", казва Попов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3389 |16.11.2021 Какво става в Лозен? Фабрика за насекоми предизвика бунт заради замърсяване. Къде е МОСВ? . 3| 2894 |14.11.2021 Скандал във Враца заради съмнения за нарушаване тайната на вота . 4| 3051 |14.11.2021 Версия: Пожарът в сливенската болница - предизвикан заради запалена цигара . 6| 3835 |13.11.2021 Властите в Окланд забраниха да се проведат избори заради пандемията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads