Реклама / Ads

14| 6780 |23.06.2020

Прокуратурата публикува личния номер на Пламен Бобоков и нова порция чатове

.
Пламен Бобоков и адвокатът му Ина Лулчева Източник: БГНЕС
Мотивирайки се с обществения интерес спецпрокуратурата извади нова порция чатове, за които твърди, че са между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента Румен Радев Пламен Узунов. Държавното обвинение посочва, че между двамата са разменени общо 61 файла. Прави впечатление, че за разлика от номера на ”Prezident-Pl.Uz”, този на бизнесмена не е заличен в публикуваните от прокуратурата снимки на комуникацията.

Не за първи път се случва държавното обвинение да публикува недозаличена информация, съгласно изискванията за защита на личните данни. Припопняме, че преди по-малко от година бяха публикувани по подобен начин ЕНГ-тата на премиера Бойко Борисов, тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, депутата Делян Пеевски и адвоката му Александър Ангелов.

 

Ето какво съобщават днес от прокуратурата за кореспонден6цията между Бобоков и Узунов:

 

По повод отправените множество журналистически въпроси и с оглед установяване на обективната истина по досъдебното производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, Специализирана прокуратура информира обществеността за следното:

Анализът на информацията от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от П.Б., установи, че активната комуникация на същия с П.У., секретар по правните въпроси и антикорупция на президента, по хода на адм. дело №11413/2018, стартира непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд. Видно от разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” пише до П.Б.: „Чакам номерчето.“

 

Отговорът на П.Б. до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното административно дело е насрочено за 27.11.2018 г.

 

Видно от разпространената от Специализирана прокуратура в края на миналата седмица информация, на 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява П.Б. за съдебното решение, преди същото още да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г.

 

Анализът на разменените съобщения между П.Б. и П.У. сочи, че двамата са обсъждали предмета на адм. дело №11413/2018 в продължение на шест месеца.

 

Експертизата на мобилните устройства, ползвани от П.Б., установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях.

 

Във връзка с отправени от П.У. в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с П.Б. са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи за проведени множество лични срещи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Пламен Узунов: Целта на прокуратурата е президентът - аз съм средството 18| 5367 |22.06.2020 . Божков: Прокуратурата за пръв път разследва обективно. Да. Парите от банката стигнаха до мен и аз ги дадох на Б.М.Б. и В.И.Г. 20| 9211 |22.06.2020 . Проф. Радулов: Прокуратурата може да направи за една седмица експертиза за аудиозаписите 3| 6477 |22.06.2020 . Президентството пита прокуратурата защо скри от обществото разпитите на Борисов и Горанов за корупция?! 24| 11369 |22.06.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ