Реклама / Ads
11| 3474 |06.02.2023 НОВИНИ

След близо три години разследване: Прокуратурата прекрати делото срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов

.
След близо три години разследване прокуратурата е прекратила делото за търговия с влияние срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов. 32 месеца след започването на досъдебното производство разследването установява, че деянията им не представляват престъпления. Казано иначе - от витиеватото прессъобщение става ясно, че те не са извършили нищо нередно.
 

В новината на прокуратурата се казва, че СГП продължава разследването срещу Атанас и Пламен Бобокови, но по скандала с отпадъците. По скандала с търговията на влияние, в което бяха замесени русенски магистрат и посланици обаче досъдебното производство е прекратено.

 

В него бе замесено и името на Пламен Узунов - съветникът на президента Румен Радев. Именно той стана повод за печалния рейд на прокуратурата на “Дондуков 2”, което доведе и до избухването на антиправителствените протести през 2020 г. и последвалата лавина от избори. 

 

Тогава прокуратурата публикува чатове, в които се визира президента Румен Радев, въпреки имунитета на държавния глава. На няколко пъти бяха публикувани парчета от СРС.

 

От съобщението на обвинението става ясно, че обвинението е било за “престъпен сговор” от страна на Узунов и Бобоков, които се сговаряли да търгуват с влияние над длъжностни лица. 

 

“От събраните при условията и по реда на НПК доказателства е било установено, че деянията не съставляват престъпления", съобщават накратко от прокуратурата.

Припомняме, че прокуратурата твърдеше, че Бобоков е получавал секретна информация от сводката на военното разузнаване и е разкрит оперативния интерес на службата. Информацията обаче бе от открити източници като информационни агенции у нас. Ставаше дума за новини за Либия и Украйна.

 

По това дело през 2020 г. на Бобоков бе определена гаранция от 1 млн. лв. Впоследствие сумата бе намалена 100 пъти до едва 10 хил. лв. Заради същото дело Бобоков и Узунов осъдиха прокуратурата за обезщетение заради продължилото с години дело.

 

Окончателното решение бе поставено миналата есен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3080 |06.02.2023 Украинска валута за близо 1 000 000 лв. откриха в тайник на автобус . 1| 3198 |06.02.2023 След силното земетресение: Мъск предложи да помогне на Турция със сателитни комуникации . 6| 3139 |06.02.2023 Александър Симидчиев, ДБ: Следващото НС ще е с кратък живот . 1| 3089 |06.02.2023 16-годишен скиор - с опасност за живота след удар в дърво край Пампорово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads