Реклама / Ads
0| 4226 |02.07.2016 НОВИНИ

Прокурор отказа да преследва мъж, застрелял куче от упор

.
Варненският прокурор Манасиев от Районна прокуратура Варна, не видя престъпление в бруталния разстрел на домашно куче от упор. На 21.05.2015 г, бивш военен убива с изстрел в тила голдън ретривър. Застрелва го като екзекуция, хваща го за врата и гръмва кучето.
 

 

Сутринта след разходка стопаните на Цезар се прибират и не успяват добре да затворят вратата на дома си. Кучето, изключително кротко и социално животно с каишка на врата, излиза от вратата. Няколко минути след това, стопаните забелязват че го няма и вратата е отворена. Започват да го търсят и го намират… застрелян, в черен чувал и изхвърлен в контейнер за боклук. Свидетел е разказал, че кучето е застреляно от човек живеещ в близост, бивш военен, пише Петел. Бг.

 

Година по-късно делото е прекратено. Мотивите на прокурор Манасиев са повече от интересни. Първо, самия прокурор без експертна оценка е сложил ,,цена“ на застреляния Цезар ,,от 100 до 300лв“ , с която цена квалифицира случая като ,,маловажен“. Без значение, че отглеждането на 5 годишния Цезар е коствало на стопаните му разходи за храна, ваксинации, лечение, обезпаразитяване и др в размер на над 1000 лв годишно. Но пък прокурор Манасиев е ,,установил“ , че кучета порода голдън ретривър  ,,рядко са обект на продажба“… и за това му е сложил цена до 300лв!

 

Друг основен мотив на прокурор Манасиев за прекратяване на наказателното производство е, че кучето не се е мъчило и е нямало жестокост, умряло е за по-малко от минута!

 

Следващ мотив е , че кучето е застреляно при ,,самозащита“! Кучето е нападнало Н.Д.А и е идвало ,,озъбено“ срещу него. Интересно, как се застрелва нападащо те насреща куче …в тила , между черепа и първия шиен прешлен, според аутопсията. Цезар е застрелян с пистолет пъхнат в пластмасова бутилка, която да действа като заглушител!

 

Изведнъж се установява, че въпреки самопризнанията на стрелеца, експертиза НЕ може да установи , дали куршума е от пистолета на стрелеца, въпреки , че калибър 22 съвпада.

 

От показанията на извършителя - видимо водещи за прокурорското решение, става ясно, че собствениците на Цезар не са имали голдън ретривър, а най-малкото див, побеснял и неопитомен вълк или поне австралийско диво куче динго. По думите на стрелеца, Цезар в рамките на десетина минути поне три пъти напада озверяло него, кучето му, минувачи.

 

Собствениците на екзекутирания Цезар обжалват прокурорското постановление и ще сигнализират и Главна Прокуратура с искане за проверка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4262 |02.07.2016 Георги Марков: Чужди прокурори не трябва да проверяват нашата прокуратура . 4| 9880 |01.07.2016 Борисов нападна Радан за европрокурорите . 0| 5541 |30.06.2016 Прокурор Бецова проверява гербаджийски депутат за присвояване на пари . 1| 4680 |30.06.2016 Кънев: Цацаров и Борисов саботират мисията на европрокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads