Реклама / Ads
10| 10133 |18.02.2015 НОВИНИ

Прокурор и поръчкови медии пуснаха лъжа за "Килърите"

.
Петър Стоянов в съдебната зала
Бивш прокурор и подбрани медии пуснаха лъжа, че Върховният касационен съд е отменил присъдите по едно от знаковите дела срещу организираната престъпност "Килърите". Първоначално "мократа поръчка" бе тиражирана от варненски сайт, а минути след това медии, близки по дух до някои от обвиняемите и по финансиране до #КОЙ побързаха да се включат в хора на измамниците.
 
Твърденията се базират на номер на решението по дело 1590. Вместо да отворят сайта на ВКС и да разкрият, че цитираното дело се отнася за пътна катастрофа, те преписаха папагалски информацията от "първоизточника", въпреки че той е известен именно със слугинажа, манипулациите и лъжливите си "сензационни" разкрития. Истинският номер на делото е 1559и с това фалшивата радост у подсъдимите изгасва. За доверието в "медиите на верижка" да не говорим.

Информацията е подадена от бивш прокурор, който се опитва да посредничи в уреждане за връщане на делото "Килъри" от ВКС или отмяна на присъдите, коментираха пред Фрог нюз магистрати. Те задават въпроса, дали примерно прокурор Петров може да въздейства на съда и как информация от съдебно заседание изтича към определени медии. В същото време жалкият гаф със сигурност е ядосал подсъдимите и техните защитници, защото разкрива схеми за дезинформация и влияние.

 

Доживотните присъди на трима от обвиняемите по делото "Килърите" не са отменени, нито делото е върнато на втора инстанция - Варненския апелативен съд. Доживот са осъдени Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца и Георги Вълев - за убиства, палежи, рекет и пр. Другите участници в престъпната група получиха различен срок затвор.

 

Присъдите по делото "Килърите", както и работата на прокурорите  Ася Петрова, Маргарита Георгиева, Стефка Якимова и на съдиите от двете инстанци бяха сред малкото примери, заради които ЕК похвали магистратурата в годишните си доклади.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6467 |18.02.2015 Вл. Береану: В Румъния съдят премиери и прокурори, тук - корупция . 12| 4810 |17.02.2015 Руски медии: 65% от българите са притеснени от спирането на "Южен поток" . 3| 4842 |12.02.2015 България е на 106-о място по свобода на медиите . 1| 5490 |06.02.2015 Самоуби се бившият прокурор на Несебър Мариян Чернаев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads