Реклама / Ads
0| 3161 |15.04.2022 НОВИНИ

„Трябва да се срамуват, че ви закриват“: На прощаване Гешев похвали спецмагистратите. Ще сезира КС

.
На прощаване главният прокурор Иван Гешев се обърна към прокурорите, следователите и съдебните служители от Специализираната прокуратура по повод приетите вчера от 47-ото Народно събрание на второ четене промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат закриване на специализираните структури.
 

Пред магистратите Гешев обаче, че предвид противоконституционността на приетите промени в ЗСВ предстои да бъде сезиран Конституционния съд.

 

„Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията“, похвали ги главният прокурор.

 

По думите му са постегнати „безспорни резултати“, които били безспорни и за европейските ни партньори. „Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте „виновни“. „Виновни“ сте за това, че си свършихте работата и направихте очакваното от българските граждани. „Виновни“ сте, че не оправдахте очакванията на някои, да ги наречем политици, че всичко ще продължи по стария начин и сте „виновни“ за това, че застрашихте сериозни финансови интереси на хора с влияние, включително вероятно и политическо“, заобяснява се Гешев.

 

„Трябва да се срамуват хората, които направиха това нещо, защото то не е в интерес на българските граждани и не е в интерес на европейските ценности.

Говорят за върховенство на закона, за правова държава, за права на човека, а се опитват да въведат лустрация на магистрати. И това някои разбират като върховенство на правото - изселване на магистрати. Явно това е върховенството на закона, явно някои така разбират демокрацията“, продължи той и обеща, че ръководството на прокуратурата ще продължава да ги подкрепя.

 

„Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно“, завърши Гешев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 35643 |15.04.2022 Михаил Екимджиев пред Фрог: Гешев е престъпник. Апелирам за стачки на адвокати и съдии . 0| 2981 |15.04.2022 Портних отрича! Не бил одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро . 0| 3066 |15.04.2022 СЕМ няма да санкционира БНР заради Волгин . 0| 3455 |15.04.2022 Костадин Ангелов „изписа“ хапчета на зам.-председател на НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads