Реклама / Ads
15| 13138 |27.06.2021 НОВИНИ

Мисли на един тръбозъб за съдия Вранеску и независимостта

.
Тръбозъб...
Тръбозъбът е безобидно животинче, свободно живеещо в природата. За мравките обаче е зъл враг и страшилище. На ден почерня живота на хиляди мравешки семейства... Ако попитате един тръбозъб-философ, какво харесва най-много в живота, той несъмнено ще отговори: свободата да ям мравки нощно време.
 

На пръв поглед тръбозъба няма нищо общо с независимата правосъдна система у нас. Само на пръв поглед. Но да караме поред.

 

Ако съдебната система все още е жива, това в голяма степен се дължи на съдиите. На тези, които са извън мрежите на Пеевски, Борисов, Цацаров и Гешев.
Затова реакцията на ръководството на Софийски градски съд по повод изразено мнение от икономическия министър Кирил Петков във връзка с отказа на съдийка да впише новите членове на Надзорния съвет на Българската банка за развитие направи силно впечатление.

 

Съдия Мария Вранеску от СГС, освен, че е отказала да впише новото ръководство на ББР, е блокирала два пъти и предложения нов УС на държавното дружество „Автомагистрали“. Пак тя е спряла и вписването на новото ръководство на Александровска болница.

Всичко това - за десетина дни! Знатната тъкачка Найда Манчева не е достигала такова темпо…

 

Затова се питам:

 

Случаен ли е случайният принцип за разпределение на 4 дела на един съдия за 10 дена? Или е голямо изключение?

 

Може ли ръководството на СГС да обясни този феномен?

 

Какво мисли по въпроса Съюза на съдиите?

 

Гражданите се оповават на онези съдии, които защитават крепостта на закона и морала. Доста помпозно звучи, но е така. Но има и други съдии...

 

Ако ръководството в СГС твърди, че Мария Вранеску е независим магистрат, това означава също, че Борисов казва само истината, а Гешев е избран за главен прокурор в справедлива надпревара със... себе си. Аз пък съм прост тръбозъб, но знам, че свободата и независимостта не означават нищо, ако не се признават грешките.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4301 |26.06.2021 Социолог: Спойката на едно ново правителство е обединението срещу ГЕРБ . 38| 11477 |26.06.2021 Адв. Янкулов към Сийка Милева: Четохте резултати от експлоатация на СРС, един списък с имоти не можете да прочетете . 0| 3039 |26.06.2021 Калоян Паргов: Балканите имат нужда от сътрудничество и партньорство, от обединение . 6| 8378 |25.06.2021 Главният секретар на президента: Какво ли мисли лицето Младен Маринов за казаното от Яне Янев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads