Реклама / Ads
4| 3271 |14.02.2021 НОВИНИ

Протест на жители за оправяне на пътя Бургас - Приморско

.
Жители на Приморско, Царево и Китен излязоха на мирен протест на пътя Бургас - Приморско. Причината за недоволството е лошите условия на отсечката, която е връзката с най-южните части на Черноморието, предаде БНТ. Според шофьорите пътят на много места е осеян с дупки, които нанасят щети по автомобилите. Протестиращите искат още и спешен оглед и ремонт на моста край река Ропотамо.
 

Основен ремонт на пътя Бургас - Приморско не е правен повече от 25 г. От АПИ съобщават, че са предвидени средства за реконструкция, но според местните това ще бъде поредното некачествено кърпене на дупки.

 

"Сумата, която е отпусната тази година за ремонт е повече от малко - 800 хил. лева за 50 км, при положение, че се отпускат 2,5 млн. лева за 1 км магистрала ремонт. Този път е известен като отсечката на смъртта. Заради десетките инциденти станали през годините. Положението е абсолютно нетърпимо", каза Здравко Василев, жител на Приморско.

"Преди няколко дни имаше ремонт на пътя. Хвърляха с лопатата асфалта, другият тъпчеше с крака, ако това е ремонт, ако това е нещо, което може да издържи сезона", каза Христина Илиева, жител на Приморско.


В началото на новия строителен сезон e предвиден ремонт на второкласния път Бургас - Созопол - Царево, включително и на участъка от моста на река Ропотамо до Приморско, тъй като отсечката не е в добро експлоатационно състояние, съобщиха преди два дни от Агенция "Пътна инфраструктура". Ремонтните дейности ще започнат веднага след като прогнозата е за трайно подобряване на метеорологичните условия. Целта е ремонтът да завърши преди началото на летния туристически сезон и шофьорите да пътуват към Южното Черноморие удобно и безопасно.

 

Предвидените средства за ремонт към момента са 800 хил. лева, се казва в съобщението. АПИ е възложила и изработването на технически проект за основен ремонт на пътя от разклона за с. Маринка до пътен възел "Царево", с дължина 53,5 км. Намерението е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества, отводняването и носимоспособността на пътната настилка, както и да се повиши безопасността на движение в участъка, обясниха от Пътната агенция.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 10911 |14.02.2021 Проф. Дайнов: Борисов e дебелокож към протестите, но не и към поделените с ДПС порции . 4| 3391 |13.02.2021 Варненци протестираха заради изсичане на гората в региона . 32| 9481 |13.02.2021 Протест пред дома на Борисов в Банкя, той е в Ямбол /видео/ . 4| 3564 |12.02.2021 Протестно автошествие потегля към къщата на Борисов в Банкя утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads