Реклама / Ads
26| 3100 |22.05.2023 НОВИНИ

ПП-ДБ за протеста на „Възраждане“: Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш страната, запалила войната

.
Коалиция ПП-ДБ осъди действията на хора от протеста на ”Възраждане” Източник: БГНЕС
Коалиция ”Продължаваме Промяната-Демократична България” излезе със становище във връзка с протеста на ”Възраждане” в неделя.
 

"ПП-ДБ призоваваме - нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир. Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш страната, която е запалила войната. В български градове се проведоха срамни демонстрации с руски знамена, демонстрации, защитаващи насилници, агресори, престъпници. Политизирани, заради участието на антибългарската партия "Възраждане".

 

На всички, които вярват в лъжата "поход за мир", трябва да е пределно ясно, че за да се постигне мир, трябва агресорът да бъде спрян, а не един цял народ да бъде унищожаван. Това означава агресорът да напусне суверенната територия на Украйна и там да се върне мирът", написаха от коалицията.

 

Според тях ако проруският поход наистина беше поход за мир, щеше да се проведе в Москва или в Грозни, а червената боя нямаше да е по представителството на Европейската комисия, която защитава мира, а по представителството на държавата, която води войната.

 

"ПП-ДБ вярваме, че "поход за мир" не може да бъде със знамена на чужди държави, нито може да подкрепя режим, в който ракети събарят жилищни блокове, убиват цивилни граждани и оставят кървави парцали там, където доскоро се е чувал детски смях. Има един човек, който е отговорен за войната – това е Владимир Путин. Мир иска Украйна, мир иска Европа, мир иска България, но Путин иска война", се казва още в становището.

 

По думите на ПП-ДБ "затова проводниците на прокремълската пропаганда, антибългарските партии, които веят руски знамена, чуждите агенти, в чиито джобове дрънчат копейки, нямат място в българската политика".

 

Те категорично заявиха, че се противопоставят на всякакви инициативи, които искат да отклонят България от нейния мирен, свободен и проспериращ европейски път.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3681 |22.05.2023 В 5 без 10: ПП-ДБ и ГЕРБ отново в преговори преди Габриел да представи проектосъстав . 3| 2730 |22.05.2023 Славов от ПП-ДБ: Най-добрият шанс е правителство на малцинството с ”конституционни гласове” . 5| 3296 |22.05.2023 Божанов от ПП-ДБ: Ще има промени в проектокабинета ”Денков”, няма да подкрепим мандат на ГЕРБ . 10| 2923 |21.05.2023 Владислав Панев, ПП-ДБ: Войната Борисов-Гешев дава шанс за кабинет с втория мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads