Реклама / Ads
11| 4362 |23.12.2020 НОВИНИ

Протестът срещу Борисов и Гешев започна пред Съдебната палата и продължи към Орлов мост

.
Протестът срещу управлението на Бойко Борисов и гравния прокурор Иван Гешев започна пред Съдебната палата. Традиционно недоволството продължи с блокада на бул. ”Цар Освободител”. Хората след това се насочиха към Орлов мост.
 

Десетки хора се събраха пред столичната Съдебна палата за финалната за годината протестна проява на инициативата "Правосъдие за всеки".  Пред събралите организаторите представиха своите идеи за съдебна реформа, сред които - пpемаxване на поста "главен пpоĸypоp“ и въвеждането на съдебен ĸонтpол на отĸазите на пpоĸypатypата да обpазyва досъдебни пpоизводства. 
Както всяка сряда от няколко месеца насам, демонстрантите поискаха оставката на Обвинител номер едно Иван Гешев:
 

"Благодаря на всички вас, които бяхте верни през тази изминала 2020 година - да бъдете на площада, да бъдете с всички протестиращи, да отстоявате каузата за правосъдието. Вие сте невероятни за вашето упование, за това, че е толкова голямо, независимо от условията, независимо колко сме - много, малко - вие сте верни и сте били тук. Аз се надявам следващата година - 2021-ва, да бъде година на възвращаемост на нашите усилия през тази", обърна се към протестиращите Христо Иванов. , цитиран от БНР.

 

Мероприятието отбелязва 1 година от встъпване в длъжност на главния прокурор Иван Гешев и поставя въпроса: "Искаме ли още такива години". В рамките на проявата се подготвя подписването на писмо до еврокомисаря по правосъдието и комисията LIBE към ЕП. Да сезира комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи  се кани лидерът на „Да! България“ Христо Иванов, който днес поиска от Софийската градска прокуратура да публикува всички материали по спряното разследване за снимките и видеозаписите със спящия премиер и нощно шкафче с пачки и кюлчета в спалнята му в правителствената резиденция.

 

Иванов вече поиска и публичност за прекратената проверка на аудиозаписи с гласа, приличащ на този на министър-председателя. Всичко това той иска да представи на комисията LIBE. Днес той изяви съмнения, че проверката и разследването са били пълноценни. Дали това е така щяло да стане ясно именно чрез пълна публичност "по стандарта на Гешев", заяви той:

 

"Съжаляваме, че разваляме малкия семеен празник на българската мафия и на г-н Гешев и на г-н Борисов, които си разменят подаръци и си ги слагат в чорапчето, докато спинкат, но, за съжаление, неприятното чувство, че тези тържества стават за наша сметка остава. Затова ние ще продължим да питаме!".

 

По-късно тази вечер протестиращи срещу правителството и главния прокурор блокираха бул. "Цар Освободител".  Шествието им традиционно започна от пл. "Независимост" и е насочено към "Орлов мост".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7338 |23.12.2020 Полина Паунова: Дали по съседски Гешев не е питал Борисов коя е тая прекрасна госпожа . 10| 3458 |23.12.2020 Борисов: За да няма спекулации - мярката 60/40 продължава до септември 2021 г. . 16| 5423 |23.12.2020 Отровното трио: Борисов не може да бъде честен играч. Само заедно можем . 37| 9980 |22.12.2020 Прокуратурата не е установила коя е "Мата Хари", направила записа от спалнята на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads