Реклама / Ads
12| 7346 |12.07.2020 НОВИНИ

Протестите в цялата страна /снимки/

.
Източник: БГНЕС
Освен в София,антитивоправителствени протести и демонстрации се провеждат още във Варна, Пловдив, Бургас, Габрово, Стара Загора, Благоевград и други градове в страната.
 

Всичко за протеста в София може да видите ТУК.

 

В Пловдив демонстрацията започна пред сградата на Община Пловдив. Броят на протестиращите е значително по-малък от този на първия протест в петък. Обстановката е спокойна, информира бТВ. Присъстват предимно млади хора. Протестиращите дават заявка, че ще се събират всяка вечер, докато правителството не подаде оставка.


.

.

В Бургас протестът тръгна от сградата на общината и стигна до Морското казино и отново се върна към началната си точка.  Основна тема в протеста заема случилото се вчера в парк „Росенец“ и инициативата „масово ходене на охраняем плаж“, при който се стигна и до сблъсъци с полицията. Протестът в града преминава спокойно.

 

Снимки: uniconbg.com
.

.

.

За протеста във Варна вите ТУК.

 

Трети ден на протести в Русе. През Съдебната палата в града се събраха десетки русенци, между тях и хора, които вчера са били „на плаж" на Росенец. Обясниха, че протестират за бъдещето на децата си. Протестиращите се отправиха по главната улица към Парка на младежта в Русе с викове „оставка". Протестът протича без напрежение.


.

.

.

И в Благоевград днес започнаха протести с искане за оставката на правителството. Пред общината в 18 ч. се събраха 50-на души-сред тях единични представители на политически партии, но болшинството са безпартийни. Днешният протест е началото, той бе мълчалив, от утре протестите започват с шествия, за каквито днес нямаше разрешение, съобщава БГНЕС.

Много от протестиращите казаха, че са дошли спонтанно след като видели как полицаи бият протестиращи младежи в София. Настояват униформените, участвали в побоя, да бъдат разследвани. Няколко автомобила с протестиращи благоевградчани се отправиха и към столицата, за да се включат в протестите там, съобщата БНТ.


.
Снимки: Благоевград / БГНЕС

 

Габрово излезе на протест с искане за оставката на правителството и запазване на демокрацията в България. Демонстрацията се проведе тази вечер, 12 юли, на площад „Възраждане“, съобщи Gabrovonews.

Хората организираха спонтанно в социалната мрежа фейсбук. Началният час на протеста беше обявен за 18.30 часа, когато започнаха да се събират и гражданите.

Те излязоха пред сградата на Община Габрово, за да изразят отношението си за всичко, случващо се в страната, заявявайки подкрепата си с протестиращите в София и редица градове у нас, настояващи премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев да подадат оставки.


.

Присъстваха предимно млади хора. Народният представител Кристина Сидорова, областният координатор на левицата Николай Григоров и председателят на социалистите в Габрово Здравко Кънчев също бяха сред протестиращите.

 

Време е Стара Загора да се включи към останалите градове и да покаже, че заедно можем да преборим мафията!, пише в призива за начало на протестиге и в този град.

"Каним всички опозиционно настроени политически и неполитически организации, както и всички независими граждани, на които търпението се изчерпи и жадуват промяната, да се присъединят към националните протести по родните си места.
САМО ЗАЕДНО МОЖЕМ!
Стара Загора излиза. До победа."


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7000 |12.07.2020 Божков: Опитват да наложат безумието, че протестите са платени от мен . 23| 8146 |12.07.2020 На живо: Ден 4 от протестите в София /видео и снимки/ . 4| 4687 |12.07.2020 Протестите в Сърбия и България - приликите стават все повече . 11| 4464 |12.07.2020 Станишев: Хиляди българи са на улицита, БСП да каже на чия страна е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads